Много обичаме да събираме новини около стадия „подготовка” на проектите – винаги изниква по нещо любопитно и – както в случая – супер-интересно, защото става дума за един творец, който ни убеди в таланта си с първия сезон на „True Detective”, и за един актьор, когото много обичаме и уважаваме (освен заради ролите и заради упорството и амбицията, с които си рестартира кариерата).

Според Variety Ник Пизолато и Робърт Дауни-син са в преговори за стартиране на поредица по НВО, което вероятно ще е преработената идея на Робърт Дауни, така и не реализирана до момента – филм за Пери Мейсън. Говори се, че двамата ще продуцират начинанието, заедно с Джо Хорацек и Сюзън Дауни. Разбира се, не са известни никакви допълнителни детайли, освен предположението, че сериалът ще е с малко на брой епизоди и евентуални бъдещи сезони ще зависят от свободното време на Робърт Дауни.

Поредицата от десетки романи, сътворени от Ърл Стенли Гарднър за случаите, по които работи адвокатът-детектив Пери Мейсън, започват да се появяват през 1933 година и продължават да излизат до 1973, дори и след смъртта на техния автор. На щатската публика Мейсън е познат от телевизионната поредица на CBS, която се излъчва от 1957 до 1966 година и в която в главната роля се изявява Реймънд Бър.

Поредицата от романи, сътворени от Ърл Стенли Гарднър.
Поредицата от романи, сътворени от Ърл Стенли Гарднър.

Известно е, че Дауни работи по Пери Мейсън-филм още от 2011 година, когато за първи път представя своя проект пред Warner Bros. И тъй като проектът така и си остана – в зародиш, екипът реши да се премести към сигурното. Идеята за големия филм е била действието да се развива през 30-те години в Лос Анджелис, но все още не е ясно дали НВО щее успеят да се справят с подобен ретро-сетинг.

Независимо от това кога (и дали) ще има трети сезон на „True Detective”, НВО са сигурни, че искат да продължат да работят с Ник Пизолато, подписвайки с него договор до 2018 година. Може би има надежда именно неговият принос да „спаси” предстоящия римейк на „Великолепната седморка”, дело на Антоан Фукуа.

Междувременно Робърт Дауни-син се превърна в „героят на Marvel” – неговият Железен човек е неотделима част от вселената и присъства в (почти) всички филми, като му предстои да се появи и в „Spider-Man: Homecoming”. Извън комиксовите екшъни, Дауни (с помощта на Гай Ричи) пресъздаде по доста интригуващ начин най-известният детектив в света – Шерлок Холмс, и релизира още една адвокатска драма – „The Judge”.

Доволни сме, че Дауни и Пизолато ще правят нещо заедно, пък и както знаем „телевизията е новото кино”. Узнаем ли още подробности по проекта им – ще научите и вие.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *