Бърз, яростен и лачен – Джеймс Уан
Бърз, яростен и лачен – Джеймс Уан

Австралийският режисьор, сценарист и продуцент с малоазийско-китайска кръв Джеймс Уан е едно от най-горещите и перспективни имена в Холивуд. На Запад всички се скъсват да възхваляват качествата му и дори го определят като революционно име в хорър киното. С последното засега сме крайно несъгласни – макар да харесваме част от филмите му, намираме повечето от тях за най-малкото твърде банални и обикновени в жанровия си контекст, за да се възприемат като нещо различно от просто добре свършена работа. Разбира се, очакваме Уан да продължи здравото бачкане и да се развива, пък дано един ден и в нашите очи заслужи споменатите суперлативи.

След успеха на първите две части на „Заклинанието”, не е изненада, че вече се говори за „The Conjuring 3“. По повод планираното вече продължение Уан споделя:

„Имам нещо предвид, но няма да разкривам какво е. Ще кажа обаче следното – предните части бяха ситуирани през 70-те години на миналия век, а следващата ще я преместим през 80-те. Архивите на Едуард и Лорейн Уорън съдържат страшно много истории, oт които ще черпим вдъхновение, ако имаме късмет да реализираме бъдещи издания от поредицата. Даже имаме списък с около 20-30 най-любими случаи на семейство Уорън, който беше изготвен от продуцентите и сценаристите… Може дори да поемем в по-класическа посока, например нещо тип „Американски върколак в Лондон“. Това би било страхотно! Представете си семейство Уорън в ситуация, сходна с „Баскервилското куче“ например.“

Това, поради една или друга причина, не ни звучи извънредно обнадеждаващо, но не ни и отблъсква. Така или иначе, „The Conjuring 3” eдва ли ще излезе на екран в близките 2-3 години (Уан по-късно тази година или в началото на следващата вероятно ще започне снимките на този наистина мащабен проект, който ще го ангажира поне до cpeдата на 2018 г.), но шансът да го видим малко след това е наистина значителен, а ако се появят новости, ще гледаме да ги отразим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. По принцип се изчерпаха вече ,но ако има нещо ново и неочаквано да покажат .

  2. Oтсега ти обещавам, че няма да има нищо ново и неочаквано – както в осмия „Бързи и яростни“, така и в третия „Заклинанието“.