От „извънфилмовите” му изяви, в които сме го виждали, оставаме с впечатление, че Даниел Радклиф е ужасно интелигентно момче. В подкрепа на това е и начинът, по който си избира роли – след успеха на „Хари Потър” можеше да се забие в потока на еднообразието, като участва във всяко едно глупаво клише, което му хвърлят в краката. Вместо това той много внимателно избира проектите си, като всеки следващ му предлага различна или провокативна роля. Само ако този интелект беше подкрепен и с действителен актьорски талант… цена нямаше да има.

Но както и да е, виждали сме и по-трагични случаи от него, а и от време на време му се получават нещата, като например със „Swiss Army Man”, така че е лесно да забравим болезнените му превъплъщения във „Виктор Франкенщайн” и „Зрителна измама 2”. Поредният филм, в който изглежда, че Радклиф прави не само интересна, но и добра роля, е вдъхновеният от действителни събития „Imperium” на Даниел Рагусис. Той влиза в кожата на агента от ФБР Нейт Фостър, който се инфилтрира под прикритие в агресивна фашистка банда, за да предотврати терористична атака.

Добре де, не сме сигурни дали ролята на Радклиф наистина ще е добра, но поне изглежда интригуваща. Темата не е супер оригинална, но ние си падаме по филми с ченгета под прикритие, а и винаги ни е интересно да се потопим в света на white supremacist малоумниците, които вместо да изчезнат напълно, напоследък изживяват нов разцвет. Ако трябва да сме честни обаче, няма да ни е яд чак толкова, ако пропуснем „Imperium”, за разлика от „Green Room”, който ни е must see.

плакат

Режисьор и сценарист на „Imperium” е Даниел Рагусис. В ролите са Даниел Радклиф, Тони Колет, Трейси Летс, Нестор Карбонел, Бърн Горман, Сам Трамел и други.

Филмът тръгва по американските кината и VOD от 19 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. Отвратително изглежда Радклийф в тоя трейлър, ама отвратително. Трябваше да прегледа какви муцуни на безгранична омразя и ярост докарват Ръсел Кроу, Райън Гослинг или Тим Рот като играят такива образи. Последният е доказателство, че физиката и ръстът не са никаква пречка да играеш обезумял скинхед. Няма значение дали идеята на персонажа е друга и че там му е трудно и тн., приемането на такъв тъжно гледащ и уплашен като коте индивид в редиците на неонацистка групировка изглежда ужасно зле на екран.

    1. На мен Радклиф ми харесва как стои във филма, именно защото героят му ще има вътрешен конфликт. Даже премиерата на тоя филм е добър повод за кънт-епизод, посветен на скинари, тepopисти, екстремисти и всякаква подобна паплач. 🙂

    2. @ Изумен,

      Него не го слагам в тая категория, Нортън там е просто могъщ и забравяш каква е конкретната тематика. Американска История Х е е дин от най-любимите ми филми евър.

      @Узумаки,

      Гледал ли си The Believer? Гослинг не просто гази, той смазва, показвайки що е то вътрешен конфликт. А тук самата ситуация, в която поставят героя, изключва подобно хленчещо държание. ФБР и всякакви други там подразделения и имат доста праволинейна политика относно внедряването на хора във всякакви престъпни организации. Има не един случай, в който съответният внедрен започва да изпитва симпатии към организацията именно защото е прекрасно подбран за нея. Няма как тъжно гледащ и постоянно уплашен Фродо да бъде приет сред редиците на кардинална неонацистка групировка, това е просто…. не знам – няма как да стане 🙂

      Извинявай, ама той като Потър изглеждаше по- badass… 🙂

    3. Изобщо не съм съгласен, на мен ми хареса как стои в трейлъра. Не съм супер възхитен, просто ми е окей, ще видим в самия филм за какво иде реч – много от кадрите ми се сториха извадени от контекст, така че съденето отсега е прибързано. Със сигурност се вижда, че от Хари Потър досега е израснал доста. Иначе на мен Фродо ми допадна в оня нефелен филм за футболните хулигани. 😀

      PS „The Believer“ е супер.

  2. „но ние си падаме по филми с ченгета под прикритие“ – кхъм, платена реклама от БНТ…

  3. Кънтски епизод за скинари, терористи и други отрепки ще е по-голяма веселба от патката на Елфа. 🙂

    1. Такъв епизод би бил безценен. Толкова филми могат да се включат тук и толкова книги, че би бил ебати мета-епизодът…. Такова нещо би било трудно за гледане и правене, аз съм по-скоро за статия от Оги по темата, бих си я окачил в рамка 😀

    2. Аз не се шегувах, сериозно обмисляме такава тема 🙂