Хейли Стайнфелд и Уди Харелсън в кадър от „The Edge of Seventeen”
Хейли Стайнфелд и Уди Харелсън бистрят проблемите на тийнейджърите

Надали има друга актриса от младото поколение, която да притежава толкова страст и талант за най-разнообразни превъплъщения от Хейли Стайнфелд. Достатъчно е да споменем „True Grit” – дебютът й в голямото кино редом до Джеф Бриджис, когато е само на 14 години (със заслужена номинация за Оскар!), „Водачът” с епизодична роля до Томи Лий Джоунс и „Играта на Ендър”. Разбира се и тя има несполучливи избори, като роли на нечия щерка, чиито баща се замесва в престрелки, но пък на 17 вече е изиграла Жулиета в нова класическа интерпретация на една от най-играните Шекспирови трагедии.

Ще бъдем честни – сигурно нямаше да обърнем грам внимание на „The Edge of Seventeen”, защото (леееко) ни е писнало от (опити за) тийнейджърски комедийни „coming-of-age” истории, ала главната роля в него е присъдена на Стайнфелд, а участва и винаги колосалният Уди Харелсън. Ето трейлър:

The Edge of Seventeen” е дебютен сценарно-режисьорски проект за Кели Фримон Крейг, която има в актива си един късометражен филм и сценария на доста посредствения „Post Grad”. В случая с новия филм, на Хейли Стайнфелд ѝ е връчен превърналия се в архетипен образ на обикновената смотана гимназистка, която най-често се появява в щатските филми, посветени на тийнейджъри, а сред проблемите ѝ са момчета, гаджосването на приятелката ѝ със собствения ѝ брат, училището – все познати неща. И точно когато се почувства най-самотна и изоставена, девойката се сприятелява неочаквано с приятно момче, което ѝ вдъхва надежда, че не всичко е толкова ужасно, колкото изглежда…

При все огромния брой познати и неоригинални клишета, от които (вероятно) ще бъка този филм, ние залагаме твърдо на страхотната Хейли – момичето би могло да има изключително бъдеще. Само е нужно да избира ролите си мъдро… Сред останалите актьори са Кира Седжуик, Хейли Лу Ричардсън, Блейк Дженър, Хейдън Сито и вече споменатия ни любимец Уди Харелсън. Сред продуцентите е името и на Джеймс Л. Брукс, а „The Edge of Seventeen” е планиран да излезе на екран на 30 септември 2016.

The Edge of Seventeen

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *