Фрийман и Къмбърбач като д-р Уотсън и Шерлок

Бенедикт Къмбърбач и Мартин Фрийман са страхотни актьори – и това биха потвърдили зрителите, които са си направили труда да видят работата им извън „Sherlock”. Съвсем вярно е, че след дебюта на първия сезон популярността и на двамата в цял свят скочи неимоверно много, и поканите за различни роли заваляха отвсякъде – към което и двамата подходиха с чувство за отговорност, присъщо на всеки добре възпитан и обичащ работата си творец. В името на феновете и поради огромната популярност на поредицата, Къмбърбач и Фрийман се завръщат към брилянтно изградения дует Холмс-Уотсън – в момента (все още) тече снимачния период на „Sherlock” сезон 4.

За да поддържат напрежението (защото интересът е сигурен), BBC One разпространиха първата официална снимка – Къмби и куче. Е, разбира се, не какво да е куче! Блъдхаундът е белгийска порода, отглеждана от векове в манастира „Сен Юбер” в Белгия, и както може да се заключи от името им – отлични ловни кучета. Прочути са с острото си обоняние, имат 40 пъти повече рецептори от хората и са първата порода кучета, която може да „свидетелства” в съда. Съвсем разбираемо е защо Шерлок би предпочел компанията на подобен следотърсач за разгадаването на поредния ексцентричен случай, който обсебва вниманието му…

sherlock-season-4-benedict-cumberbatch

Изпълнителният продуцент и съсценарист на поредицата Стивън Мофат споделя пред The Telegraph, че не е сигурен колко още ще имат възможност да продължат работата по „Sherlock”:

Аз имам желание да работим по още сезони, но в случая нещата зависят от двете главни звезди в нашия екип. Почти няма да се изненадам, ако сезон 4 се окаже последен за „Sherlock”. Напълно е възможно да се случи, защото Къмбърбач и Фрийман нямат причина да се завръщат към поредицата, те имат достатъчно много ангажименти в различни филмови проекти. Те са с нас в момента, защото искат да го правят – но нямат нужда от това. Удивен съм, че стигнахме до тук, първоначално бях сигурен, че след неимоверния успех ще реализираме максимум още три епизода…

От всички интервюта и коментари на Бенедикт Къмбърбач и Мартин Фрийман, които са ни попадали, става ясно, че те се ангажират с удоволствие в големите проекти – например на Marvel, а също и поемат различни други филмови ангажименти, но изпитват носталгичен сантимент към Шерлок и доктор Уотсън и дано не се откажат да влизат отново в техните образи… Периодът на очакване на всеки следващ „сезон” може да се увеличава, но пък това си има и добрите страни – нови поколения ще се „заразяват” от чара на уникалната интерпретация, дело на Стивън Мофат и Марк Гатис. За момента нямаме намерение да се поддаваме на инсинуациите, че сезон 4 може да се окаже последен, и ще запазим надеждата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments