Вярно, че само преди няколко дни се състоя Star Wars Celebration Europe, което си е нещо като Comic-Con, но само за „Star Wars” маниаци – там дебютира впечатляващото триминутно промо на „Rogue One: История от Междузвездни войни”, както и трейлър и няколко интересни новини (като появата на Троун) от трети сезон на „Star Wars Rebels”. Съответно няма много логика Lucasfilm да омаловажават собственото си събитие като представят нещо голямо и на самия Comic-Con, но ние все пак се надявахме на нещичко.

Нищо не пречеше да обявят официалното заглавие на „Междузвездни войни: Епизод VIII” на Райън Джонсън или да споделят някоя друга подробност за предстоящия самостоятелен филм за Хан Соло на Крис Милър и Фил Лорд – не да потвърждават кастинга на Олдън Ерънрайх, а нещо наистина ново и интересно. Уви, единственото, което видяхме, бяха снимки на костюми (на кило), което, честно казано, слабо ни интересува.

В крайна сметка получаваме интересна новина, свързана с  Хан Соло, само дето тя не идва от нито една от големите конвенции, а от The New York Daily News, които съобщиха, че ако „Untitled Han Solo Star Wars Anthology Film” на Милър и Лорд бъде успешен, ще видим най-малко още два (според първоначалния договор на Ерънрайх) филма, посветени на героя. Ето какво споделя „вътрешният човек” на вестника:

Има истинско въодушевление покрай филма за Хан Соло и неговия потенциал. Предвид това, че ранните приключения на Хан не е необходимо да се свързват с Империята, различните линии на историята остават отворени, което дава възможност наистина да се предложи нещо различно на феновете. Те могат да изследват нови галактики и странни създания, да предложат широк спектър от нови герои. Те смятат, че Хан Соло има точния потенциал да бъде централна фигура в няколко филма. Засега пазят нещата в тайна, но сделката, която е подписал [Ерънрайх] е за поне три филма.

В днешно време едва ли има актьор, който подписва договор само за един филм – всичко вече се прави с идея за франчайз, така че това не е изненада. Пък и знаем, че Lucasfilm и Disney много сериозно са се заели с изграждането на вселената на „Star Wars” (и тази на „Индиана Джоунссъщо) и това включва всички самостоятелни филми.

На този етап няма какво повече да коментираме. Тепърва ще се изясняват нещата – първо трябва да видим как ще се представи „Rogue One: История от Междузвездни войни”, после първият филм за Хан Соло и чак след това може да говорим за евентуални продължения. То е ясно, че ако изкарват пари, „Star Wars” филмите няма да секнат.

Припомняме, че сценарият на „Untitled Han Solo Star Wars Anthology Film” е дело на ветерана Лорънс Каздън („Империята отвръща на удара”, „Силата се пробужда”) и на сина му Джон Каздън („The First Time”), а във филма ще видим как младият Хан Соло се превръща в чаровния контрабандист, мошеник и бъдещ бунтовник, когото Люк Скайуокър и Оби-Уан Кеноби срещат в Мос Айсли в „Нова надежда”. Потвърдено е, че и Чубака също ще бъде част от историята.

Премиерата се очаква на 25 май 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. В първият момент си казах Nooooooooooooooo
    ама после кат се замисля, наистина има доста материал. Кеф ти с Хътяните, кеф ти с Боба Фет и останалите Мандалори, освобождаването на Чубака. Просто трябва да се види, как ще се справи пича със задачата

  2. Олдън сигурно ще е ОК, ама много ми се щеше да вземат пича от „Вечната Аделайн“ и продължавам да мрънкам по въпроса… не че има особен смисъл де 🙂