Повече от година измина, откакто споменахме предстоящия „La La Land” на Деймиън Чазел. Едва ли има някой, който да не харесва „Камшичен удар” – един от най-ударните дебюти от последното десетилетие. Със сигурност знаем, че от екипа няма такива, така че с нетърпение очаквахме трейлър или клип от мюзикъла на Чазел, който ще разкаже любовната история между джазов пианист (Гослинг) и млада актриса (Ема Стоун).

Амбициозна е задачата на Чазел, за когото това е едва втория филм. Почти никой не прави мюзикъли вече, интересът към които клони към нула, което е престъпление, предвид класиките, които ни е предложил жанра. Тези, които все пак се финансират, като например „Клетниците” са по музика, композирана преди повече от 30 години. Това, което Чазел ще пробва да докаже е, че за съвременния мюзикъл има не само публика, но и достатъчно творческа енергия, която да бъде преобразувана в нещо значимо, заслужаващо място в пантеона на големите произведения. Без повече да се обясняваме, вижте първия трейлър:

Определено ни харесва видяното, при това тийзър трейлърът е изключително ефективен във внушението си и ни спестява сюжетни обяснения, които обикновено дразнят. Цветовата палитра и композиция на кадрите неизменно ни подсеща за отличните трейлъри на „The Neon Demon”. Харесва ни химията между Гослинг и Стоун, както и простотата на основната мелодия, която определено е catchy.

Ерата на Фред Астер и Джинджър Роджърдс изглежда богато разгърната с пищните цветове, рокли и декори. Нямаме съмнение, че ще останем повече доволни от препратките, които филмът със сигурност ще отправи към класиките. Все пак като основно предизвикателство ни се струва музиката, която наистина ще трябва да бъде нещо изключително, за да остави траен отпечатък. Но не бихме посмели да мрънкаме за нещо толкова красиво и обещаващо, каквото изглежда „La La Land”. Вярваме, че има потенциала да се превърне в един от най-добрите филми на годината и стискаме палци на талантливия екип, който Чазел е събрал.

Предлагаме ви да видите и официалния плакат:

плакат

Премиерата на филма ще е на фестивал във Венеция на 31-и август, а по кината се очаква да се завърти в началото на декември (кхм, кхм, Оскари!).

Режисьор и сценарист на „La La Land” е Деймиън Чазел, а в ролите освен Райън Гослинг и Ема Стоун ще видим Джон Леджънд, Розмари Деуит, Фин Уитрок, Кали Ернандес, Соноя Мизуно, Джесика Рот, Том Евърет Скот, Джош Пенс и др.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Изглежда страхотно :)!

    И стига се празни на Рефн 😛 (който харесвам), цветово може да има сходства, но при него често крещи на претенция (виж те ме), а тук не.

    1. Не е само цветово, Стоун като влиза е 1:1 с Фанинг.

    2. Да, добре, добре че е Рефн, да наложи цветово и стилово този стил.

  2. „Харесва ни и химията, която Гослинг и Стоун притежават“ – каква химия притежават, държат наркотици вкъщи ли? или имат химия помежду си? понякога звучите като кофти превод от английски…