Alien: Covenant

Напоследък сме доста „напред с материала” с „Alien: Covenant“ – стриктно отразяваме всеки един по-сериозен ъпдейт, но напълно съзнателно щяхме да пропуснем последната (засега) задкулисна снимка, появила се покрай приключването на продукцията, тъй като не ни се видя никак интересна. На нея, насред декори и техника, отново виждаме (заснет с доста широк обектив) Дани Макбрайд, за когото наскоро разбрахме, че ще бъде капитан на колонизаторския космически кораб „Covenant”. Тоест нищо ново и интересно.

Причината, поради която ви я представяме сега, е, че попаднахме на доста интересен коментар за естеството на филма от страна на Майкъл Фасбендър, който се завръща в ролята на андроида Дейвид (все още не е ясно дали е същият от „Прометей” или някой нов модел), и ни се стори добра идея да я добавим, след като така и така ще пишем. Преди да видите снимката обаче, ето какво казва Фасбендър по отношение на това дали новият филм ще бъде страшен:

Този „Пришълец” ще бъде…Много съм ентусиазиран да го гледам и всички участници казваха, че това е филм, който всички ние искаме да видим. Доста по-страшен е от „Прометей”, но има същия мащаб като него. Има повече усещане за трилър, за непосредствена заплаха, както в „Пришълецът”, така че е красива смесица между тези два филма. Нямам търпение да го гледам и смятам, че първо, ще бъде супер страшен и второ, с огромния мащаб на „Прометей”. Веднъж като започне и топката се търкулне, не ви пуска. Наистина ще докара тръпки в кината.

Ами, да се надяваме, че е прав и ще видим филм, който е наистина страшен и напрегнат почти през цялото време, а не само в един-два момента, както беше в „Прометей”. Тук е мястото да добавим и това, че вече има своеобразно потвърждение, че в „Alien: Covenant” завръщане ще направи и черното олио, което стана причина за всички проблеми (и което, както разбрахме в началото на „Прометей”, е способно да създаде живот). Ето сега въпросната снимка с Макбрайд.

Дани Макбрайд - Alien: Covenant

Ридли Скот се завръща към вселената, която създаде с „Пришълецът”, с „Alien: Covenant” – втората част от прикуъл трилогията, която започна с „Прометей” и се свързва директно с изключително важната му фантастична творба от 1979 г. На път към планета в далечния край на галактиката, екипажът на колонизаторския кораб „Covenant” открива място, за което смятат, че е неотбелязан на картите рай, но в действителност е мрачен и опасен свят, чиито единствен обитател е синтетичният Дейвид (Майкъл Фасбендър), оцелял от обречената експедиция на кораба „Прометей”.

Режисьор на „Alien: Covenant“ е Ридли Скот, а сценарият е дело на Майкъл Грийн, Джак Паглен и Джон Логан. В ролите са Майкъл Фасбендър, Катрин Уотърсън, Дани Макбрайд, Демиан Бишир, Джъси Смолет, Ейми Саймец, Кармен Еджого, Кали Ернандес, Бенджъмин Ригби, Александър Ингланд, Нуми Рапас и други.

Премиерата е 4 август 2017 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

 1. Много хора ги сърбят очите за трейлър, определено. 🙂 Спомням си, че едно време като пуснаха първият тийзър на „Прометей“ съм си го пускал отначало поне 10-15 пъти. Иначе „Прометей“ макар и с известни проблеми (откъм сценарно ниво), ми хареса. Нямам търпение за „Covenant“. 🙂

 2. „Прометей“ бе един от най-неоценените филми на десетилетието и аз лично съм му голям фен, както и на всичко което великия Ридли Скот прави. И не ми е ясно заговор ли има в този скапан Холивуд, че до сега не са му дали статуетката Оскар, а има толкова силни ленти. Не мога да ги изброявам, но поне за един страшно силен се сещам „American Gangster“, който е толкова силен, че е срамота поне Denzel Washington да бе взел статуетката. Това всичкото е за Оскари:
  Blade Runner
  Alien
  1492: Conquest of Paradise
  Gladiator
  Black Hawk Down
  Kingdom of Heaven
  American Gangster