В актьорската „палитра” на Оскар Айзък има достатъчно разнообразни образи, които могат да опровергаят (евентуални) скептични възгласи в духа на „След като го cast-наха в „Междузвездни войни: Силата се пробужда”, и акциите му се покачиха!” Дори само ролите му в „Inside Llewyn Davis” на братя Коен и „Ex Machina” на Алекс Гарланд са достатъчна референция за възможностите му, които предстои да бъдат използвани от самия Стивън Спилбърг.

Variety потвърждават, че Оскар Айзък ще участва в следващия филм на Спилбърг „The Kidnapping of Edgardo Montara”, но все още няма информация точно коя роля ще му бъде отредена в адаптацията по реално случили се събития. В едноименната книга на Дейвид Керцер е разказана историята на едно еврейско момче, което е отвлечено от католическата църква в потайни доби. Това става в Болоня, през юни 1858 година. Двама служители на инквизицията нахлуват в дома на търговеца Момоло Мортара и отвличат шестгодишния му син Едгардо. Причината за насилственото му отнемане от родителите – един слуга в дома на търговеца тайно „кръщава” детето и според папския закон детето, станало католик, трябва да бъде изпратено в специален манастир, където окончателно да бъде „превъзпитано” в различната вяра.

Авторът-историк Керцер разкрива как отвличането на едно дете става важно събитие, довело до забраната за намесата на Ватикана в светската власт. Освен личните истории на героите, с които започва разказа, в книгата са предадени подробности за революционните движения на Мацини и Гарибалди, действията на Наполеон III, а също и оформянето на Италия като модерна национална държава. Завладяваща, трогателна и пълна с интригуваща информация, книгата „The Kidnapping of Edgardo Mortara” може да бъде възприета и като исторически трилър, и като авторов анализ как една единствена човешка трагедия е способна да промени хода на човешката история.

А кой ще влезе в ролята на папа Пий IX? – Марк Райлънс. За момента няма да „стреляме” напосоки по повод бъдещата роля на Айзък – когато стане ясно, ще разберем. Книгата на Керцер ще бъде адаптирана от Тони Къшнър, който преди време написа „Мюнхен” за Спилбърг. Малко е вероятно режисьорът да се заеме с нещо друго преди да приключи с „Ready Player One”, затова е повече от ясно, че „The Kidnapping of Edgardo Montara” за момента е в изчаквателна позиция за удобен снимачен период…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *