Толкова отдавна сме писали за проекта „The Greatest Showman on Earth” с участието на Хю Джакман, и той толкова други филми засне междувременно, че вече бяхме решили как това негово превъплъщение ще изтлее неосъществено в небитието… Не, всъщност дори бяхме забравили за съществуването му.

The Greatest Showman on Earth” е музикален биографичен филм, посветен на прочутия американски актьор, вероятно първия „шоубизнес милионер” от XIX век Финиъс Тейлър Барнъм, основал известния цирк, който впоследствие става „Ringling Bros. and Barnum & Bailey”. Но сега имаме повод да си припомним този (все още неосъществен) проект с присъединяването на още един актьор към екипа – Мишел Уилямс.

В момента се водят преговори с актрисата, която е много вероятно да влезе в ролята на възлюбената на Барнъм – певицата Джени Линд, наричана галено „шведския славей”. Преди време беше пуснат слух, че ролята би била привлекателна за Ан Хатауей, но така и не се получи по-конкретна информация.

През 1849 година Барнъм предлага на оперната певица възможност за турне в Америка. Без дори да я е чул да пее, той й изплаща 200 хиляди долара аванс, тъй като е наясно със способността на Линд да привлича тълпи от почитатели, което за него е абсолютно достатъчно. При пристигането на певицата в Ню Йорк, тя е посрещната от 30-40 хиляди души. Барнъм прави от турнето изключителен хит – в някакъв момент подаръците за Линд започват да включват дрехи, дори пиана. Накрая пътищата на Барнъм и Линд се разделят, а продажбата на билети рязко спада. Тя се завръща в Европа и там се жени за мъж, с когото се запознава по време на американското си турне.

Хю Джакман

Освен Хю Джакман, до момента няма друг актьор, който да е сигурен в участието си в този дълго подготвян проект. Преди няколко седмици се заговори за Зак Ефрoн, но все още няма потвърждение дали си е харесал някоя роля. Майкъл Грейси, който е поел ангажимента да режисира вече преди доста години, е имал желанието да започне снимки миналото лято в Ню Йорк, но не са успели да стиковат подходящото време като климатични условия със свободното време на Джакман. Много е вероятно готвеният мюзикъл да бъде всъщност дебютният филм на Грейси като режисьор в киното.

Сценарият на „The Greatest Showman on Earth” е дело на Джени Бикс („The Big C”). През 2013 година Бил Кондън („Dreamgirls”) е помолен да пренапише сценария; има и версия на Джордън Робъртс („Big Hero 6”) – предстои да разберем чий текст ще следва самият филм. Оригиналните песни на мюзикъла са написани от Бони МакКий, Джейк Шиър, Брайън Лапин, Джъстин Пол и Бенц Пасек.

Ще се въоръжим с търпение – и ще наблюдаваме ситуацията по развитието на проекта. Само да не се окаже, че Хю-то е остарял прекомерно, за да направи тази мечтана от него роля… То времето си върви, не чака продуцентите…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *