Ел не може да повярва на страхотната новина
Ел не може да повярва на страхотната новина

Още ни треперят коленете от фантастичния първи сезон на „Stranger Things”. Само с осем епизода сериалът успя да ни върне в 80-те години, уважи всички любими произведения от епохата и събуди в нас надеждата, че все още има място за изненади. Наистина не очаквахме толкова приятна изненада, при все че се стараем да сме в час с излизащите новини. „Stranger Things” took us by surprise.

Естествено, след поголовния успех, беше нормално да се приготвим за втори сезон. Преди няколко дни продуцентите Шон Леви и Дан Коен споделиха, че втори сезон ще продължи с познатите герои, като към тях ще се прибавят нови. Първи сезон свърши с висящи въпроси, особено един, касаещ промяна в мотивацията на един от героите. Леви уточни, че ще има разясняване по този въпрос, а в интервю с Variety, Рос Дъфър, един от двамата братя, създали сериала, сподели:

Има много неща, които не знаем или не разбираме. Дори след последния епизод имаме 30 страници, които са доста интересни и хвърлят светлина върху това какво значи всичко, откъде е дошло чудовището и защо няма други като него. Имаме всички тези неща, за които просто нямахме време, или не искахме просто да наблъскаме в първи сезон, главно поради сюжетната линия на Уил. Имаме цял един свят, който не сме изследвали напълно в първи сезон и това беше съвсем умишлено.

Много ни се иска да разберем какво се случва в главата на шериф Хопър
Много ни се иска да разберем какво се случва в главата на шериф Хопър

Дъфър обещава, че във втори сезон ще видим доста от  нещата, написани в тези 30 страници:

Имаме висяща заплаха в края на сезона. Ако отзивите от хората са добри и получим възможност да продължим историята, със сигурност ще продължим с дискусиите за това къде ще ни отведат нещата. Ако има втори сезон, ще разкрием повече от тези 30 страници, но все пак ще искаме да запазим гледната точка на оригиналните герои.

Брат му Мат Дъфър сподели с IGN, че втори сезон ще бъде продължение.

Не отговорихме на всички въпроси в края на първи сезон. Определено има висящи неща. Надяваме след края хората да са доволни, но и същевременно да искат още, за да можем да се върнем и да продължим. Ако се върнем обаче, няма да е точно втори сезон, а директно продължение.

Нас също ни гризат някои въпроси, чиито отговори бихме искали да научим колкото се може по-скоро, но търпеливо ще изчакаме до догодина. Колкото до това, че ще е директно продължение, не само, че нямаме нищо против, ами направо сме си доволни.

За повече информация относно продукцията на първи сезон, ви предлагаме интервю с двамата създатели:

Please enable Javascript to watch this video

Никак няма да е странно, ако докато сте гледали епизодите, сте се присещали за книгите на Стивън Кинг. Всъщност ще е странно, ако изобщо не ви е дошло наум. Творчеството на Краля е една от основните съставки. Много ни се искаше да получим някакъв отзив. Молитвите ни бяха отговорени:

Всъщност съвсем скоро Кинг ще има възможността да коментира сериали, които ще бъдат адаптации по негови книги. Говорим преди всичко за телевизионните„Тъмната кула”, „Мистър Мерцедес” (който ще трябва някак да просъществува без починалия наскоро Антон Йелчин), както и за предостящите две части на „То”. Добри години се задават.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 Comments

 1. Аз така и не разбрах ,,То“ един филм 3 часа ли ще е, или два филма по час и половина 🙂

 2. „То“ ще е един филм, докато не се окаже успешен. Тогава ще направят и втори. Историята, която ще видим догодина, е посветена само на „детската“ част от сюжета, а времетраенето ще се разбере чак в края на постпродукцията или дори непосредствено преди премиерата.

  1. Така е най-добре и няма да има компромиси или орязване на бюджета, за да им излезне по-евтино филма, ако беше и 2-те части

  2. Ще ми се да е филм без компромиси, ама…

  3. James Wan ако беше застанал начело или Alexandre Aja

  4. James Wan в момента е най-актуалният за този жанр 🙂

  5. Най-банален, ю мийн. Сириъсли, дюд, шат ъп олреди.

  6. Джеймс Уан е смешка. Кари Фукунага трябваше. Още ме е яд…

  7. Кари Фукунага е известен само с един сериал не, че няма да се справи де 🙂

 3. Стига ве, как само с един сериал… „Beasts of No Nation“ бе чудовищен. Едно от най-добрите заглавия за миналата година. 😀

 4. Би било несравнимо култово, ако поканят накуп Кинг, Кунц и МакКамън като сценаристи на някои от епизодите, но и с един Кинг пак бих бил особено хепи 🙂

  1. Ще се гмуркат с акулите направо 🙂

  2. Ухаа.Ами до тогава кво ще се гледа

  3. Дотогава ще се гледа позитивно.