Мик Джагър, Боби Канавали и Мартин Скорсезе
Мик Джагър, Боби Канавали и Мартин Скорсезе вече не са весели

Напоследък доста се спекулираше каква ще бъде съдбата на „Vinyl” на Мартин Скорсезе и Мик Джагър. Сериалът бе одобрен за втори сезон, веднага след излизането на първи епизод, който имаше продължителността и завършеността на самостоятелен филм, но последвалите наркотични преживелици на Ричи Финестра (Боби Канавали) оставиха много от нас равнодушни, а други – откровено разочаровани. Налагането на режисьорския почерк на Скорсезе, неустоимо разнообразният саундтрак, в комбинация с кратките появи на любими музикални и културни легенди от 70-те не успяха да компенсират несъдържателната история, населявана от предимно статични и двуизмерни образи.

Като прибавим и факта, че една от движещите сили на сериала Терънс Уинтърм напусна след края на първия сезон, новината от вчера, че HBO са решили да прекъснат работа по следващите епизоди на сериала не се нарежда сред най-големите изненади. Предвид разходите от над 100 милиона долара за продуцирането на първи сезон и преобладаващо негативния прием от зрители и критици, се чудехме как това не се случи по-рано.

Ето го и официалното изявление на HBO:

„След внимателно обмисляне, решихме да прекъснем работа по втори сезон на Vinyl. Очевидно това не беше лесно решение. Имаме огромен респект към креативния отдел и актьорския състав за вложените труд и страст по проекта“

Изглежда любимата на всички киномани телевизия изпитва затруднения с откриването на нов драматичен сериал, но ние съхраняваме надеждата, че това ще се промени с идващия в края на лятото „Westworld”. Във всеки случай, „Vinyl” ще остане в историята като една от огромните пропуснати възможности от златния век на телевизията.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

    1. Човек, срам ме е, че не съм отбелязал това. Нейното присъствие ми беше едно от най-дървещите неща в сезона 🙂

    2. Oще не съм гледал сериала, но… гледах снимки 🙂

  1. Жалко, беше доста забавен сериал, може би единственият от излезлите напоследък, който успяваше истински да ме разсмива. Да, имаше проблеми в много отношения, но атмосферата му беше размазваща (примерно на Камерън Кроу сериала ми изглежда десетки пъти по-зле – гледах пилотния епизод и май тоя човек така и не си даде (и изобщо не иска да си даде) сметка защо толкова много хора харесват Almost Famous и защо му се получи толкова добре с тоя филм).

    1. Съгласен съм за атмосферата. 10/10 е! Ама колкото и да ме кефеше, след 6-ти епизод (просто върховен) вече ми беше безразлично, дори атмосферата започна да се губи. Нужни са ми някакви герои и развитие, за да се вълнувам от случващото се, а на сценария това му беше най-голямата дупка. Но да, определено ще ми липсва.