Отдавна искаме да драснем някой ред за подготвяното продължение на страхотния „Сикарио” на Дени Вилньов (който присъстваше доста сериозно в класациите ни за най-добрите филми на 2015) и ето че най-накрая имаме повод. И даааа, да, знаем! „Как може”, „нищо свято не остана”, „не ги е срам”, „толкова ли не могат да измислят нещо оригинално” и прочее клиширани опявания за тоталната безидейност и безгранична алчност на Холивуд. Кажете си всичко, както си му е редът, и да пристъпим към фактите.

А фактите са, че още в края на миналата година, се появи информация, че вдъхновени от големия културен и финансов успех на „Сикарио”, Lionsgate са решили да направят продължение, което да разкаже какво се случва с живота на главните герои, след събитията, разказани във филма на Вилньов. Преди известно време продуцентите Моли Смит и Трент и Тад Лъкинбил потвърдиха тази информация и споделиха, че сценарият на филма отново ще е дело на Тайлър Шеридан и се очаква Бенисио дел Торо и Джош Бролин да се завърнат в ролите си.

Това, което не се знаеше, е кой ще седне на режисьорското столче – споменаваше се възможността Дени Вилньов да се завърне, но имаше съмнения заради натоварения му график покрай „Blade Runner 2” и „The Son”, в който отново ще си партнира с Джейк Джиленхол. Сега от Deadline съобщават, че Вилньов ще изпълнява само продуцентски функции, а начело на проекта, който е озаглавен „Soldado”, ще застане италианският режисьор Стефано Солима („Suburra”, „ACAB – All Cops Are Bastards”), когото споменахме наскоро във връзка с подготвяния уестърн сериал по идея на Серджо Леоне „Colt”. Той все още не е подписал договора си, но се очаква това да стане съвсем скоро.

Смятаме избора за режисьор за подходящ, предвид това, че Солима работи най-вече в криминалния жанр и едно от най-известните му произведения е сравняваната с „The Wire” и посветена на неаполитанската мафия телевизионна поредица „Gomorra” (вдъхновена от роман на Роберто Савиано и любимия ни едноименен филм на Матео Гароне).

Засега няма кой знае колко подробности за сюжета на „Soldado” освен това, че героинята на Емили Блънт Кейт Мейсър няма да се завърне, а историята, която ще има терористични оттенъци, ще се фокусира върху героите на Дел Торо и Бролин Алехандро Хилик и Мат Грейвър. Те продължават да водят неспирна война (без никакви скрупули по отношение на използваните средства) с мексиканските наркокартели и следят тунелите под границата между Мексико и САЩ, през които, освен че се внасят наркотици и влизат незаконни имигранти, се използват и за проникване на терористи. Очакваме да видим развитие на образите към още по-голяма морална, душевна и всякаква друга деградация.

Ако всичко върви по план, снимките на „Soldado” трябва да започнат тази есен. Филмът се финансира от Black Label Media и Lionsgate, а продуценти освен Моли Смит и Трент и Тад Лъкинбил, ще са и Базил Айуаник и Едуард Л. МакДонъл. Любопитно ни е какво ще се получи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Мрън, мрън, мрън (да се чете като три абзаца остро недоволство)… клишираните опявания имат своите основания базирани на статистиката. Но пък може това да е изключение от правилото. Ще видим…

  2. Стига бе Дринов:“Смятаме избора за режисьор за подходящ, предвид това, че Солима работи най-вече в криминалния жанр и едно от най-известните му произведения е сравняваната с „The Wire”“ – толкова ли нямаше свесни други, ами TV режисьолче да осере филма. Първия ставаше – тозия направо няма да се изправи на крака дори. И Бенисио няма да му помогне. Но все пак ще поживее пък ще видим…

    1. Ти явно имаш кристална топка и виждаш бъдещето.