В последно време се създаде впечатление, че Disney нямат грешка и безотказно пълнят касичката си със всеки следващ филм, но не бива да забравяме, че те има е сериозни „flop”-ове, сред които са „Самотният рейнджър”, „Принцът на Персия” и чисто новия „Алиса в Огледалния свят”. Към тези разочарования принадлежи и „Оз: Великият и могъщият” от 2013 г., който въпреки че успя да направи световен боксофис от 500 млн., не „проговори” на критиката и публиката така, като им се искаше на Disney и в крайна сметка компанията се отказа да продължава темата за страната Оз. Не е ясно дали този „неуспех” се е отразил на режисьора Сам Рейми или той е решил да си почине с работа в телевизията с „Rake” и „Ash vs Evil Dead”, но е видно, че се колебае в избора си на следващ кино-проект.

Фактът, че малоумни щатски продуценти искат да правят римейк на „Пророк” на Жак Одиар (този филм е откровен шедьовър!), и Рейми се е спрягал за режисьор, бихме искали да го подминем с категорично и многозначително мълчание. Имаше и още две опции – „Love May Fail” на Матю Куик (за който сме споменавали тук) и „World War 3”, филм по нехудожествената книга на Джордж Фридман „The Next 100 Years”, която резказва на читателите с увлекателен стил шокиращи истини за това какво предстои в бъдещето пред Щатите и света, написани от един от най-проницателните футуристи. Всеки историк, пък и не само, би бил на мнение, че това е доста шарлатанска идея, но от гледна точка на предотвратяване на грешки на неразумното човечество, може би е любопитно и най-малкото – провокативно…

И сега – „ново двайсе”, Variety съобщават, че Рейми работи по проект за Warner Bros., които (може би) ще се нарича „Stormfall”. При все че все още няма сценаристи за този природен екшън, ще става дума за обир по време на торнадо. Или както обясняват продуцентите  – „представете си „Туистър” се среща с „Бандата на Оушън”. Във фокуса на взаимоотношенията ще са един мъж и неговият по-възрастен ментор, а торнадото ще се извие в Северна и Южна Каролина.

Все още няма яснота кой точно ще бъде следващият проект на Сам Рейми, ала ние не сме се отказали да следим какво се случва с идеите му за филми, защото той във всеки момент може да направи нещо чудно, без значение от жанра.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *