Не знам-не знам – не сме споменавали драмата „The Mercy”, а вече имаме първи поглед към главните герои в нея. Как сме пропуснали – при положение, че ролите са поверени на Колин Фърт и Рейчъл Уайз, а режисурата – на Джеймс Марш, който направи вдъхновяващия „Теорията на всичко” и е носител на Оскар за документалния филм „Man on Wire” (с участието на Филип Пети, когото Джоузеф Гордън-Левит така успешно пресъздаде миналата година в „The Walk”).

Рейчъл Уайз Колин Фърт

В новата драматична история на Фърт е отредено да бъде морякът-аматьор Доналд Кроухърст, а Уайз е неговата съпруга. Разказани са реалните събития от 1968 година, когато Доналд участва в състезанието на Sunday Times за околосветска обиколка с яхта. Условието е: самостоятелно участие, без екипаж – плуваш на яхтата сам-самичък из всички световни океани.

По време на плаването Кроухърст си води дневник, като описва с над 25 хиляди думи изключително опасното си пътуване. Той се надява да спечели паричната премия в състезанието и по този начин да спаси западащия си дребен бизнес, ала постепенно става все по-психически нестабилен… и драматичното приключение няма щастлив край.

Ако си спомняте номинирания за Оскар „All Is Lost” с участието на изключителния Робърт Редфорд от 2013 година – „The Mercy” може да се окаже подобен филм през 2017-та. Още повече и тримата главни действащи лица – режисьорът и актьорите в главните роли, са притежатели на Оскари, та нищо чудно филмът да бъде споменат догодина в сезона на наградите.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *