Консенсуално харесваме първия сезон на „True Detective”. За втория обаче в екипа има разногласия. Някои (не ги е срам) не го намират за чак толкова лош, докато други (като мен) не могат да го понасят. Както и да е, без значение от личните предпочитания, фактът остава, че всички се надявахме да видим трети сезон, с нови актьори и възобдновени очаквания.

Това обаче няма да се случи скоро. Тази седмица Майкъл Ломбардо, програмният президент на HBO, слезе от поста си (който е заемал близо 30 години) и заяви, че голяма част от проблемите на втори сезон се дължат на ограниченията, които телевизията е наложила върху Пизолато. Ето как коментира той случая:

„Когато възложим на някого срок за премиерна дата, вместо да му позволим да пише и да открие своето естествено място на спокойствие, вместо да изчакаме материалът да бъде готов, да бъде изпечен, тогава сме се провалили.“True Detective” беше нещо, което Ник Пизолато беше обмислил и разработил дълго време. Той е емоционален писател. Мисля, че го притиснахме и аз поемам вината за това. Вживявах се в ролята на изпълнителен продуцент. Имахме огромен успех. Еха, как ми се иска да го повторим следващата година. Ами, знаете ли какво, аз го натоварих. Да се справи за твърде кратко време, нещо, което стана много трудно за изпълнение. Шоуто не е такова. Трябваше да открие топлата вода, така да се каже. Да открие музата си. Така че, мисля, че това ми е за урок. Да не го правя повече.”

Има огромно достойнство в тези думи. Благородно признаване на вина, изказано по емоционален и автентичен начин. Жалко, че така са се развили нещата с втори сезон, но кога да очакваме поредната детективска история? Според статия в Hollywood Reporter, няма никакви планове скоро да започнат снимките на трети сезон. Говори се, че Пизолато ще бъде ангажиран със съвсем различен проект, като договорът му е подновен до 2018-а.

Хубавото на тези антологии е, че са завършени и никой в момента не е затаил дъх за това, което предстои да се случи. Предвид слабите оценки на втори сезон, може би е по-добре да има кратка почивка и преоценка на ситуацията.

Оставяме ви с нещо забавно, за което някои колеги може и да мрънкат, но какво пък… твърде добро е!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 Comments

  1. Втори сезон е прекрасен. Грешката е, че се сравнява с първи, а те тотално се различават като концепция.

  2. И аз съм доволен от втори сезон. Имаше проблеми, но със сигурност не е толкова зле, колкото го изкарват някои хора.

  3. Вторият сезон има проблеми, но оувърол не го намирам за слаб.

  4. за мен сезон 2 беше много добър, имаше проблеми, но като цяло ми хареса. да не говорим, че в музикално отношение беше жесток.

  5. Втори сезон и за мен не беше толкооова зле. Най-големият му проблем беше, че се опита да разкаже 15,20 или 25 истории наведнъж. За разлика от първи, който беше един само на пръв поглед сложен и многопластов сезон. За Пицолато – ще видим. Не съм особено убеден, че може да намери „музата си“ за втори проект като True Detective, но може и да греша.

    1. Аз му попрегледах книгата, която излезе на български (само поради мързел, а и липса на време не я дочетох от-до) – човекът си е доста, доста добър писател на кримки, та няма как да не очаквам отново да избухне 🙂

  6. Втори сезон пък да е толкоз неочаквано по-добър от първи (долу-горе като на Фарго). Убийте ме с камъни сега. 🙂

  7. Аз също смятам, че втори сезон е супер. Страшно различни са двата сезона и директно сравнение не е много коректно, но вторият ми допадна повече като тематика.

  8. Проблемът е, че го няма Маконъхи и оня другия забравих му името кат един Димитър Пенев и аз. Пък и много трудно е да направиш нова детективска история и да го направиш пак толкиова гледаем. Ако беше продължение на първия сезон, рейтингът може би щеше да бъде друг.

  9. Бройте още един към отбора на харесващите втори сезон на True Detective. Не мога да разбера какво толкова се критикува във втория сезон. Сравнения са неуместни, тъй като всичко е различно, така или иначе, но, ако трябва да избера един от двата, то ще гласувам за втори.

  10. И аз съм на мнение че 2 сезон беше приличен. Ако го гледам за 2 път още повече ще ми се изясни и хареса. 1я сез си беше лудница, направо ти спира дъха. Ама нека да почине човека, да му дойдат нови идеи. Колкото време му трябва, той беше млад писател и има време пред себе си и дано с НВО да не се скарат а нещо и след време да се кефим на нови социопати – главни герои 🙂 😉