С леко закъснение ви представяме обявената от Variety информация, че носителката на „Оскар” за главна женска роля за 2016 Бри Ларсън (за изпълнението си във филма „Стая“) е в ранни преговори за ролята на Каръл Данвърс (Капитан Марвъл) в предстоящия „Captain Marvel”. Още нищо не е официално, но източниците на Variety споделят, че Ларсън, която в момента е изключително търсена и много режисьори се опитват да привлекат вниманието ѝ, е топ-изборът на Marvel за ролята, а и тя самата има желание да влезе в образа, така че въпросът е единствено да се договорят за условията.

Бяха се появили спекулации, че „Captain Marvel” ще отпадне от третата фаза на Marvel (както се случи с „Inhumans”), но съвсем скоро президентът на Marvel Studios, Кевин Файги обяви, че планираният график се запазва. Филмът бележи важен момент в историята на студиото и тяхната кино вселена, тъй като е първият, който ще е изцяло посветен на супергерой жена. По тази линия „Captain Marvel”, както и излизащият година по-рано „Wonder Woman” (2017) на DC, събира доста внимание, тъй като досегашните опити за комиксови филми с централен женски образ не са никак успешни. Никой не помни с добро „Супергърл”, „Електра” или „Жената котка”…

Коя всъщност е Капитан Марвъл? В комиксите това е Каръл Данвърс, пилот в американските ВВС, която след като гените ѝ биват смесени с такива на расата „крий“ (Ронан Обвинителя и Корат от „Пазители на галактиката” са нейни представители), получава стандартния пакет суперсили: свръх издръжливост, бързина, сила, умението да лети и да изстрелва енергия от ръцете си. Капитан Марвъл играе важна роля в новата поредица на Marvel Comics, „Civil War II”, където се изправя срещу Тони Старк.

Капитан Марвъл
Капитан Марвъл

Засега няма почти никакви подробности дали първият път, в който ще зърнем на голям екран образа на Каръл Данвърс, ще бъде в „Captain Marvel” или тя, по подобие на доста други герои от филмовата вселена на Marvel (пресен пример е Черната пантера) ще дебютира с кратка поява в някой от по-ранните филми от третата фаза на студиото.

Извън кастинга на Капитан Марвъл, друг изключително важен момент е кой ще седне на режисьорското столче. Кевин Файги обещава това да стане ясно до края на месеца, а две от най-често спряганите имена по тази линия са Дженифър Кент („The Babadook”) и Ники Каро („Whale Rider”). За сценария отговарят Никол Пърлман („Пазители на галактиката”) и Мег ЛеФо („Отвътре навън”), които работят по проекта от доста време.

Тепърва още доста неща ще стават ясни за този проект, но феновете би трябвало да са спокойни, че към него ще бъде подходено с необходимата доза внимание. „Captain Marvel” ще се пови в кината на 8 март 2018 г., което е изключително подходяща дата за филм с централен женски образ и почти изцяло женски творчески екип.

Капитан Марвъл
Капитан Марвъл

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Kaпитан Марвъл е мъж и се казва Уилям Батсън.

    PS Покрай „Стая“ тази прехвалена Бри Ларсън ми стана бая антипатична.

    1. Зависи все пак от коя страна на творческата вселена гледаш. Марвеловци си обичат Каръл Данвърс, докато DC наблягат на Шазам.

    2. Очевидно троля. Оригиналният Марвъл обаче си е баш Батсън на ДиСи.

  2. Като стана дума за Супергърл, сега гледам първите два епизода от сериала по тв, доста е зле, обаче от към ефекти е барнато по-яко от „Супермен се завръща“. Идеята с избягалите от Форт Рос гадове има потенциал, но да видим

    1. С напредване на сезона сериалчето показва потенциала си с въвеждането на една тумба DC герои, а сега като се разбра, че втория сезон се мести в CW при Arrow и Flash има още по-голям шанс да стане приятно комиксово забавление.