Haтали Браун в ролята на Keли Гуудуедър
Haтали Браун в ролята на Keли Гуудуедър

Отразихме както първия, така и втория сезон на хорър сериала „The Strain“, направен по мотиви от литературната трилогия „Напаст“ на Гийермо дел Торо и Чък Хоган. Донякъде разбираме критиките към продукцията, свързани основно с по-бавното, разтеглено развитие на сюжета и глупавите действия на част от персонажите, гарнирани с на пръв поглед по-нисък от стандарта за такъв род продукции бюджет, но нещо в атмосферата ни кефи, затова следим сериите с умерен интерес (добре де, това може би важи само за малък процент от екипа ни… но все пак важи). Най-вече ни допадат олдскул-вампирите и тяхната епидемична алюзия, напомняща на заглавия като „Сейлъм‘с Лот“ и „30-дневна нощ“.

Та, затова ще хвърлим бърз поглед и към третата порция апокалиптичен ужас – вижте първо два тийзъра:

…а ето и един кратък трейлър:

…който даже е озвучен с парчето „Warship My Wreck“ на Marilyn Manson – несъмнено чудесен аудио-бонус, но далеч не достатъчен, за да ни надъха сериозно. Иска ни се „The Strain“ да придобие по-стегнат и концентриран вид в бъдеще, както и да увеличи мащаба си, все пак фабулата вече е навлязла в решителната фаза на разруха и хаос, когато злото взима превес, а героите отчаяно се борят за оцеляване. Фактът, че новите епизоди ще са само 10 ни дава надежда, че продуцентите се опитват да дръпнат юздите на екипа и да го насочат в по-дисциплинирана посока.

The Strain“ е с участието на Кори Стол, Дейвид Брадли, Миа Маестро, Кевин Дюранд, Ричард Самел, Джонатан Хайд, Натали Браун, Джак Кеси, Мигел Гомес, Рута Гедминтас, Рупърт Пенри-Джоунс, Саманта Матис и др., а завръщането му е насрочено за 28-ми август. Дотогава можете да разгледате сегменти от чудесната луксозна книга „The Art Of The Strain“, която излиза на пазара до дни:

Strain-art-book-cover Strain-art-book-03 Strain-art-book-01 Strain-art-book-02 Strain-art-book-04 Strain-art-book-05

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *