Fox Searchlight представиха нов трейлър на Сънданския хит „The Birth of a Nation” на Нейт Паркър – филмът предизвика истински фурор на фестивала, след като спечели голямата награда на журито и на публиката, а правата му за разпространение бяха продадени за рекордните 17,5 млн. долара.

Действието на „The Birth of a Nation” се развива в юга на САЩ, преди избухването на гражданската война, а в центъра на вдъхновената от действителни събития история е Нат Търнър (Нейт Паркър) – образован роб и проповедник, чиито финансово затруднен собственик Самюел Търнър (Арми Хамър) приема оферта да използва проповедите на Нат, за да усмири непокорните роби. След като вижда безброй жестокости спрямо своите събратя роби, Нат изготвя план да изведе хората към свобода.

Новият трейлър на филма е малко по-дълъг от предишния и разкрива доста повече подробности за сюжета и централния конфликт. Вижте.

Продължаваме да смятаме, че „The Birth of a Nation” ще ни хареса – рекламите изглеждат чудесно, а отзивите са повече от отлични. Силно се надяваме филмът да успее да дойде до България на голям екран. А сега вижте и един „living poster”, како и статичната му версия.

the-birth-of-a-nation-poster

Режисьор и сценарист на „The Birth of a Nation” е Нейт Паркър, който е и изпълнител на главната роля. Партнират му Арми Хамър, Ая Наоми Кинг, Джаки Ърл Хейли, Габриел Юниън, Марк Буун-син, Пенелъпи Ан Милър и други.

Премиерата 6 октомври 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Един (май) малко по-дълъг коментар: 1. Само аз ли очаквах от някъде да изскочат Кристоф Уолц и Джейми Фокс и да започнат да раздават правосъдие?! 😀 2. Това предполагам, че е е нова версия на филма на D. W. Griffith. В тази връзка – видях, че Nate Parker е започнал да пише филма през 2009 г. Най-големият проблем според мен е, че през това време излязоха поне два подобни филма – единият 12 years a slave, който беше супер успешен. Вторият – The Butler (въпреки че не покрива същият период напълно) мина доста между капките. И сега поне за мен тази версия на The Birth of Nation се чувства като нещо, което вече сме виждали. 3. За съжаление, донякъде ми се струва, че това ще е отношението и на повечето зрители извън Америка, които не са толкова добре запознати с този период от американската история. 4.. Филмът още от сега малко ми понамирисва на Oscar bait, въпреки че може и да се окаже, че не му е това целта…