Както се шегуват колеги-киномани отвъд Океана – „вече официално минаха 40 години без нов римейк на „Роди се звезда” („A Star is Born”)! Почти всяко поколение пресъздава собствени версии на познатата приказка… И ето, че след няколко години напразни опити за съживяване на „легендата” (щеше да режисира Клинт Истууд с Бионсе Ноулс в главната роля, пък щеше да играе Леонардо ДиКаприо, а после Крисчън Бейл…), на път е вече трети римейк, а в главната роля вероятно ще видим поп-явлението Лейди Гага.

Стефани Джоан Анджелина Германота в момента е най-вероятният избор за Брадли Купър, който също ще участва в подготвяния римейк, което ще бъде и неговият режисьорски дебют. Според Deadline Лейди Гага все още не е официално част от екипа на проекта, но вече се е срещала с Купър и се очаква преговорите да започнат всеки момент.

За онези от вас, които не са запознати с предишните версии на историята – „Роди се звезда” се появява за първи път като филм през 1937 година – Джанет Гейнър тогава е млада актриса, който мечтае за звездна слава, а Фредрик Марч е алкохолизирано бивше величие, което подава ръка на напъпилото дарование. През 1954 година в същите роли виждаме Джуди Гарланд (певица и актриса) и Джеймс Мейсън. Може би най-популярната версия е от 1976 година – с Барбра Стрейзънд и Крис Кристофърсън, където фокусът изцяло е изместен към музиката и звездната слава на сцената, не под прожекторите на снимачната площадка. Всъщност, колегите отвъд Океана не са прави за 40-те години – пропуснали са да „отчетат” прекрасния „Артистът” на Мишел Азнависиус, където Беренис Бежо и Жан Дюжарден пресъздават същия сюжет, но в ерата на нямото кино в Холивуд…

За подготвяната нова версия Лейди Гага наистина би била много подходящ избор – модерен изпълнител, с артистично присъствие, ще гарантира качество и продажби на саундтрака към филма, а освен това и доказа, че може да „завладява екрана” – и спечели Златен Глобус за ролята си в „American Horror Story”. Ако певицата има намерение да „пробива” и в киното – сега е моментът! А и ролята изглежда подходяща за нея. Въздържаме се от коментар по повод екранния й „ментор”, но предричаме, че най-вероятно ще остане в сянката на бъдещата си партньорка.

Не е определено кога ще стартира същинската работа по „Роди се звезда” – снимки, първи поглед към снимачна площадка и т.н., но сигурно може да се очаква раздвижване по проекта през 2017 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *