Една от най-добрите актриси на своето поколение, Никол Кидман притежава грация, финес и сила – ролите й често са толкова различни, а тя се отдава на работата по своите героини толкова безрезервно, че няма как да не се възхитим на неустрашимостта й. Следващият категоричен ход във филмовата й кариера е да се присъедини към Колин Фарел в най-новия проект на един от най-обсъжданите и адмирирани гръцки режисьори напоследък – Йоргос Лантимос („Омарът”, „Alps”, „Dogtooth”).

Ето какво споделят Variety за „The Killing of a Sacred Deer” – това е психологически трилър, в който един успешен хирург (Фарел) ще се опита, ала безуспешно, да примири един тийнейджър, който все по-силно изразява своята жестокост, със семейството му. Очаква се Никол Кидман да влезе в ролята на съпругата на хирурга. Надали филмът ще притежава традиционни характеристики – по-скоро Лантимос ще режисира авангардно и провокативно, както публиката и критиката очаква от него, и вероятно отново ще съчетае черната комедийност с остра, язвителна сатира. Както се казва, зрителите вече са тренирани – и очакват следващ филм на Лантимос с любопитство, ако не и с нетърпение.

При все че Фарел не е типичната „филмова звезда”, той отдавна е доказал, че е брилянтен актьор – и публиката наистина го обича. В продължение на години Кидман блестеше под светлините на прожекторите, но дори и след като се оттегли с избор на роли в по-малки, независими и силно провокативни проекти, тя продължава да доказва класа и постоянство. Ще очакваме с огромно нетърпение да ги видим заедно на екран!

Снимките на „The Killing of a Sacred Deer” стартират през август, а проектът вече има разпространител в Щатите – A24. Няма конкретен срок, в който трябва да бъде готов филма, обаче няма да се учудим, ако се появи на някой от престижните фестивали догодина – за Берлин няма да има време, но пък може да успее за Кан или Венеция…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *