Понеже адски много сме изписали по темата – и в материалите на сайта, и в коментарите, няма отново да се впускаме в излишни обяснения, но сме длъжни да отбележим за протокола, че на този етап намираме „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта” на Зак Снайдър за чудесно комиксово развлечение (допадна ни повече от радушно приетите от критиката, подобни нему филми от тази година) и влиза в личната ни класация с най-недооценените/подценени произведения.

Разбира се, не можем да отречем (не би било обективно), че „Батман срещу Супермен” има своите проблеми – къде сериозни, къде не чак толкова, но надеждата ни е, че част от тях ще бъдат разрешени с излизането на удължената версия на филма на Blu-ray. Тя ще бъде с цели 30 минути по-дълга от тази, която видяхме в кината, и освен това ще е с рейтинг „R”. Ето какво ще видим в нея по думите на Зак Снайдър:

Има малко екшън и насилие, които поорязахме заради MPAA и сега връщаме. Битката на Батман в склада, няколко кадъра с Думсдей, които бяха прекалено интензивни. Има малко по-дълъг вариант на финалната сцена и на началото на филма, а сцената в Северна Африка е наистина доста различна.

Всичко това не е нова информация, особено за феновете, които следят всичко изкъсо, но сега за първи път можем да видим част от тези допълнителни сцени в първия трейлър на Blu-ray изданието на филма (получаваме и поглед към напълно изрязаната героиня на Джена Малоун).

Нямаме търпение да гледаме филма отново и стискаме палци ефектът от новите кадри да е подобен на този от удължената версия на „Небесно царство” на Ридли Скот. Там разликата между режисьорската и киноверсията е като от небето до земята. Но дори и да няма съществено подобрение и доста от големите проблеми на филма да останат, ние пак ще си го гледаме с кеф и ще продължим да го харесваме.

За финал вижте част от новите кадри, списъка с допълнителните материали, които ще може да откриете в Blu-ray изданието, както и не особено вдъхновяващата му обложка.

batman-v-superman-deleted-scenes-ben-affleck batman-v-superman-deleted-scenes-image batman-v-superman-deleted-scenes-image-2 batman-v-superman-deleted-scenes-image-3 batman-v-superman-henry-cavill-deleted-scenes batman-v-superman-henry-cavill-shirtless-deleted-scenes batman-v-superman-jena-malone-image batman-v-superman-ultimate-edition-image-1 batman-v-superman-ultimate-edition-image-3 batman-v-superman-ultimate-edition-image-4 batman-v-superman-ultimate-edition-image-6

 • Uniting the World’s Finest
 • Gods and Men: A Meeting of Giants
 • The Warrior, The Myth, The Wonder
 • Accelerating Design: The New Batmobile
 • Superman: Complexity & Truth
 • Batman: Austerity & Rage
 • Wonder Woman: Grace & Power
 • Batcave: Legacy of the Lair
 • The Might and the Power of a Punch
 • The Empire of Luthor

bvs-blue-ray-cover-2016

Премиерата на удължената версия на „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта” е 28 юни на Digital HD и 19 юли на Blu-ray.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 Comments

 1. Holly shit! Talk to me baby….
  Значи след 2 седмици ще го имам на Блу Рей… супер…

 2. Мега съм се хайпнал и все още си мисля, че проблемите в ритъма на филма са били по вина не на Снайдър, а на натиска на по-големите от него към екипа от редактори.

  1. ю ар май хироу

   П.П. там отдавна не бях търсил

  2. @Дани, мое ли и аз да се класирам с някое и друго дискче?
   аз имам френд в Словакия, ама той ще си идва по-рано…..

 3. На 28.06., когато излиза Digital HD версията, в нея ще бъдат ли допълнителните 30 минути или чак на 19.07?

  1. “ Премиерата на удължената версия на „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта” е 28 юни на Digital HD и 19 юли на Blu-ray. “ – То си пише.

 4. Малко офтопик.

  Тъй като не гледах Небесно царство на кино, а явно съм попаднал след това направо на режисьорската версия, така и не знам колко зле е била кино-версията на филма.
  А пък куцо и сакато я ползват при дебати thetrical – director cut.

  1. И аз съм така с Watchmen, казват че домашната версия била класи над кинаджийската.

  1. Мое ми удариш и една брЪза чикия, та еба в малоумника.

 5. Boreto112 ква чекия, ти имаш разкапана вагина, похищавана серийно от ислямисти и скинари накуп. Ти сифилистично, гнусно курвенце за два лева. Продажна си повече дори от смрадливата си мамичка, бориславке, а тая беше наистина продажна.

 6. Аз пък,

  ще си отворя една биричка по случая. Така сладко проспах грубо едно двайсетина минути от филма, че за мен това си е цял час отгоре.