Преди година бе обявено, че неуморният Дуейн Джонсън ще участва във високобюджетен римейк на осемдесетарска класика на Джон Карпентър „Големи неприятности в малкия Китай”. Оттогава насам не бяхме чували нищо за проекта, но напоследък Скалата, който успешно вдъхна нов живот на няколко поредици (сред които „Бързи и яростни”, „G.I. Joe” и „Journey”), сериозно обмисля възможността за римейк и на други филми (най-пресен пример е „Джуманджи”), така че вероятността „Големи неприятности в малкия Китай” да се превърне в един от следващите му филми не е никак малка. Джонсън коментира:

Да, работи се по филма, наистина се работи! Естествено, той е сред онези заглавия, за които трябва да се грижиш много внимателно.

Засега не са известни много подробности около творческия екип, освен че сценаристи ще са Ашли Милър и Зак Стенц („Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще”). Джон Карпентър, който се присъедини към новия „Хелоуин”, наскоро заяви, че няма да има нищо общо с този римейк, което, поне в нашите очи, намалява шансовете му да се получи, колкото и „внимателно” да се отнасят към наследството на оригинала.

В „Големи неприятности в малкия Китай” се разказва за мъжагата Джак Бъртън, шофьор на камион, който не вярва в духове и магии, докато един ден не попада в катакомбите на Чайнатаун, където се сблъсква със злия магьосник Ло Пан. Джак Бъртън и най-добрият му приятел Уанг Чи се озовават в приключение със зли духове, чудовища и какво ли още не.

Съвсем наскоро у нас започна и издаването на комикса „Големи неприятности в малкия Китай”, чийто автор е Ерик Пауъл (многократно сме обсъждали неговия „The Goon”).

комикса „Големи неприятности в малкия Китай”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Според мен единственият мотив да направят тоя филм е фискалният му потенциал в Китай – ще е супер забавно обаче, ако там забранят показа му 😀