След като Мартин Скорсезе най-накрая осъществи отколешната си мечта да заснеме „Silence” (премиерата на филма предстои този ноември), той отправя поглед към друг свой дългогодишен „passion” проект,  който трябва да събере на екран ветераните Робърт Де Ниро, Ал Пачино и Джо Пеши.

Става дума за криминалната драма по сценарий на Стив Зейлиън („Списъкът на Шиндлер”, „Бандите на Ню Йорк”) „The Irishman”, която е екранизация по романа на Чарлс Брант I Heard You Paint Houses”, разказващ за живота на профсъюзния представител и наемен убиец на мафията Франк „Ирландеца” Шийран, отговорен за над 25 убийства и свързван с превърналата се в легенда смърт на Джими Хофа, както и с убийството на президента Джон Ф. Кенеди.

Проектът „The Irishman” съществува от години (ние сме го отразявали през 2010-та, но идеята за него е от доста по-рано) и много пъти сме чували новини, че по него се работи, но в крайна сметка не се случваше нищо. Сега обаче получаваме информация, според която сме по-близко от всякога до неговото осъществяване, макар и нищо да не е сигурно.

Deadline съобщават, че Paramount, които са отговорни за проекта, трябва да сключат сделка с Fábrica de Cine (те финансираха „Silence”) за международните права на бъдещия филм преди старта на кино пазара в Кан, който започва на 11 май. Там Fábrica de Cine най-вероятно ще предложи тези права на някой sales agent или директно на международни разпространители. Тези права няма да са евтини, защото идеята е с тях да се покрие част от 100-милионния бюджет на филма.

Източниците на Deadline оценяват шанса като 50/50 сделката между Paramount и Fábrica de Cine да се осъществи навреме. Ако тя не се случи, „The Irishman” едва ли ще види бял свят в скоро време (ако въобще), поне не и със Скорсезе начело и с Де Ниро, Пачино и Пеши в главните роли – все пак, те не стават по-млади. Макар че годините няма да са от значение, ако се потвърди информацията, че Скорсезе ще използва техника подобна на тази от „Странният случай с Бенджамин Бътън”, за да подмлади актьорите си където е необходимо за историята.

С две думи за финал, стискайте палци като луди, палете свещички и отправяйте молитви към боговете, в които вярвате, защото ще бъде огромна загуба за киното, ако този филм не се осъществи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Ще се молим, та! Холивуд умря с всички тези малоумни фантастики, които прави. Дай Боже се осъществи този проект, че и Пачино и де Ниро не са правили нищо голямо в последните 15-20 години. Едва ли имат още толкова, дано за последно ни предоставят шанса да се насладим на необятния им талант.

    1. Пачино е доста по-добре от Де Ниро. За последните 20 години има Дони Браско, Вътрешен човек, Всяка една неделя, Венецианският търговец, Джак и Джил.