Колкото и невероятно да е, оказа се, че нищо конкретно не сме писали да „Thor: Ragnarok”, освен споменавания като хронология на действията във вселената на Marvel и като неизбежна „спирка” за няколко от актьорите, които следим неотклонно. Какъв по-добър повод да се фокусираме върху подготвяната поредна комиксова щуротия от представянето на концепуална рисунка и анонсирането на целия актьорски екип?

Ето една впечатляваща четворка, заедно с персонажите, които ще оживеят благодарение на тях – Кейт Бланшет ще бъде Хела, Теса Томпсън ще се превъплъти във водачката на Валкириите, прекрасният и обичан Джеф Голдблум ще изиграе Grandmaster, а Карл Ърбан ще видим като Skurge.

Grandmaster, Хела, Skurge и Valkyrie

Хела е мощен злодей и богиня, която управлява най-северните кралства на мъртвите и надзирава всички души, които не са умрели в битка. Хела се опитва да анексира Валхала – дома на душите, загубили живота си в битка; Один я привиква на разговор, а междувременно групата Валкирии (пазителите на Валхала) губят физическата си форма. Техен водач е героинята на Теса Томпсън, която е идеалистична феминистка, но въпреки това сме сигурни, че феновете на Marvel ще ѝ се зарадват. Джеф Голдблум пък ще бъде ексцентричният „Grandmaster” – едно от най-старите живи същества в цялата вселена, който притежава способност да пътува в пространството, през времето и в различните измерения. Grandmaster е свързан и с Танос – изгубването на един от Infinity stones дава възможност на Танос да използва Ръкавицата на безкрайността, за да придобие изключителна сила. В цялата история се намесва и героят на Карл Ърбан, който е по-маловажен злодей, използван най-вече като физически противник на Тор и Хълк. И като казахме Хълк, вече е потвърдено, че и Марк Ръфало също ще има кратко участие във филма.

Marvel тепърва ще трябва да адаптират комиксите, за да се напаснат „арки” и взаимоотношения, така че част от героите може би няма да отговарят много точно на описанията. Но точно това е идеята – да оживее част от познатата рисувана вселена, по различен и по-интересен начин. А събирането на такъв екип актьори само по себе си е впечатляващо. Ето какво споделя шефа на Марвъл Кевин Файги:

Продължаването на епичния франчайз, посветен на Тор, ще бъде уникално и много силно. С всички нови герои ние сме готови за най-опасното и героично приключение. Страхотният талант, който всеки от актьорите притежава, не подлежи на измерване. Присъединяването на всеки един от тях към киновселената на Марвъл е чест, а да ги имаме всичките заедно е просто изключително невероятна привилегия.

А сега ето и първата официална концептуална рисунка от „Thor: Ragnarok

thor-ragnarok-concept-art

Новозеландецът Тайка Уайтити („What We Do in the Shadows”), който има в актива си номинация за Оскар за един от късометражните си филми „Two Cars, One Night”, ще режисира филма по сценария на Стефани Фолсъм. Том Хидълстън ще влезе пак в ролята на Локи, сър Антъни Хопкинс ще се появи отново като Один (или неговия образ, превзет от по-малкия му син), Идрис Елба ще бъде познатия пазител на моста Хаймдал, ала от екипа липсват Джейми Алекзандър (Сиф), както и Стелан Скарсгард, Кат Денингс, а също и Натали Портман – както стана ясно наскоро, тя също няма да се завърне с роля.

Твърди се, че поредицата за Тор е нещо като „черната овца” в Марвъл, но с обещания за актьорски екип като този, „Thor: Ragnarok” няма причина да се издъни. Ще се надяваме на най-доброто! Снимките започват през лятото – след месец-два, за да може премиерата на филма да се случи според плановете на 3 ноември 2017.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Уайтити е нечовешки пич и филмът, особено пък с такъв каст и премис, може да се получи доста найс.