Арън Соркин на снимачната площадка на „The Newsroom”
Арън Соркин на снимачната площадка на „The Newsroom”

Време е да споделим подробности около готвения режисьорски дебют на Арън Соркин – сценарист с десетки номинации и награди, носител на „Оскар” за „Социалната мрежа”, творец, когото целият киносвят уважава – в неговата филмография са творби като „Стив Джобс”, „Кешбол”, „Войната на Чарли Уилсън”, телевизионните поредици „Западното крило”, „Sports Night”, „The Newsroom” и да не забравяме дебюта му в голямото кино „Доблестни мъже”. На 55 Соркин е решил, че вече е време да се пробва и в режисурата – за тази цел си е избрал драмата „Molly’s Game”.

Главната героиня във филма е Моли Блуум, която не успява да спечели място в олимпийския отбор по ски и си взима година отпуск преди да започне обучението си по право. През това време тя става сервитьорка в Лос Анджелис и по стечение на обстоятелствата се превръща в организатор на нелегален покер и започва да печели милиони като шефка на най-ексклузивните игри в света (сред звездите, които залагат при нея, има бизнес магнати, милионери, руската мафия, а също и Бен Афлек, Леонардо ДиКаприо и Тоби Макгуайър!). Осем години по-късно тя е разкрита и през 2013 година е арестувана от ФБР.

Освен прелюбопитния сюжет, Арън Соркин си е осигурил двама от най-желаните актьори в последните години – Джесика Частейн и Идрис Елба. Ето какво споделя самият Соркин пред Variety:

Това, че успяхме да привлечем Джесика и Идрис за главните роли е сбъдната мечта за всеки кинаджия. Това са двама от най-добрите актьори в тяхното поколение и си партнират за първи път. Без съмнение, взаимодействието по между им ще бъде наелектризиращо.

Джесика Частейн ще влезе в ролята на Моли, а Идрис Елба ще бъде нейния адвокат, който „ще разбере, че Моли е нещо много повече от образа, който поднасят на публиката таблоидите”. Още през ноември 2014, няколко месеца след публикуването на книгата със спомени на Моли Блуум, продуцентът Марк Гордън ангажира Соркин със задача да напише сценарий – и ето, че вече нещата се движат много по-категорично към началото на снимачния период.

Лек проблем е, че Sony Pictures се оттеглиха от проекта и в момента се търси ново студио, което да го подкрепи, но с подобен творчески екип и бюджет под 30 милиона долара, сме сигурни, че няма да има проблем да се намери финансиране. като нищо „Molly’s Game” ще се окаже едно от най-горещите заглавия на предстоящия пазар в Кан.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *