Както споменахме наскоро, Стивън Содърбърг май не си държи на думата. Уж нямаше повече да се занимава с кино и както не се отмята от това свое решение, междувременно си набира актьорски екип като за световно. Става дума за обирджийския екшън „Logan Lucky”, в който Адам Драйвър ще се присъедини към Чанинг Тейтъм, Райли Коф и Сет Макфарлън. В този история двама братя се опитват да организират обир по време на едно NASCAR състезание. Буквално вчера е започнал предподготвителния период на филма – на състезанията NASCAR Sprint Cup Series Coca-Cola 600, а самите NASCAR застават плътно зад проекта. Което ще рече – доста хиляди гарантирани фенове, при това не само заради имената в екипа на филма.

Към вече потвърдения каст вероятно ще бъдат добавени още двама – Катрин Хайгъл и самият Даниел Крейг. Широко се коментира неговия категоричен отказ да продължи своята „афера” с франчайза за най-известния шпионин и очевидно поемането на подобни ангажименти само би потвърдила информацията за решението му. (какви ли не слухове се въртят около вакантното място – от Хенри Кавил, през Том Хидълстън до Джейми Бел…)

Ще споделим и още нещо любопитно около Даниел Крейг. Той подписал е договор за участие в телевизионната поредица „Purity”, в чиято основа е най-новия роман на Джонатан Франзен. Разказът е за Пюрити – една млада активистка в движението за правата на жените, която започва пътешествие из целия свят в търсене на баща си. Крейг за първи път ще се появи по телевизията в САЩ (в момента се преговаря с Showtime), като 20-те епизода ще бъдат разпределени в два сезона, продуцент е Скот Рудин, а сценарист и режисьор ще бъде Тод Фийлд („In the Bedroom”, „Little Children”).

Завръщайки се към повода за тази новина – ако NASCAR действат вече сериозно за подкрепата и популяризирането на „Logan Lucky”, всички ще спечелят – феновете ще са щастливи, че любимият им спорт присъства в сериозното кино, а творческият екип ще е спокоен, че PR-ският и (вероятно) отчасти финансов гръб е осигурен. Потенциалът на Стивън Содърбърг си го знаем – и той като всеки друг режисьор има „ups & downs”, но този факт не ни спира да вярваме в него.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *