Все още сме в траур поради прекратяването на един от любимите ни сериали от последните години. „Ханибал” на Брайън Фулър, подобно на „Фарго” ни върна в позната вселена, припомни ни характерните за нея образи и ситуации, но го направи по съвсем нов и изненадващ начин. Сериалът постепенно придоби собствен характер и благодарение на визуалната си естетика, драматургичните похвати и изключителните изпълнения на актьорите се превърна в едно от най-качествените предавания по телевизията.

Бяхме заровили всякакви надежди за евентуалното възкресяване на сериала, главно поради извънземно натоварения график на Фулър, който включва „Американски богове” по Геймън, „Стар Трек” сериал и „Amazing Stories” на Спилбърг. Но в скорошно интервю Мадс Микелсен ни хвърли в истерична радост, като каза, че има възможност в най-скоро време „Ханибал” отново да се върне в ефир.

В интервю за Express.co.uk датчанинът сподели чувствата си относно прекратяването на сериала:

Всички сме ядосани. Бяхме бесни. Абсолютна лудост. Бяхме сигурни, че със сигурност ще получим четвърти сезон. Предишните два бяха на ръба, не бяхме сигурни дали „Ханибал” ще бъде подновен, но щом стигнахме до четвърти сезон, бяхме убедени, че няма да спрем до там. Бяхме много изненадани от решението.

Запитан дали има възможност шоуто да се премести в друга телевизия и да продължи съществуването си, Микелсен отговаря:

Всичко зависи от Брайън (Фулър). Той е ключът, основата, сърцето. Ще изчакаме и ще видим какво ще става тепърва с кариерата му. Всички знаем, че няма да е трудно отново да се върнем и да подхванем от там, докъдето бяхме стигнали, може би след две-три години. Може да подхванем историята, да речем, четири години по-късно. Ако Брайън е навит, ние със сигурност ще сме там.

Като добавя:

Той обичаше сериала. Беше неговото бебе. Нека почакаме и да видим.

Имаше съмнения, че продукцията не успява да се сдобие с правата за книгата „Мълчанието на агнетата” и поради тази причина някои герои и събития не се появяваха в сериала. Но в интервюто Микелсен казва, че има шанс всичко да се нареди.

Бяхме много близо с разрешаването на проблема с правата. „Мълчанието на агнетата” вече се виждаше иззад ъгъла, а това е толкова красива история със страхотни герои. Бяхме щастливи, че ще имаме възможност да я покажем на екран, но също така усетихме, че има и повече истории. Вярваме, че спряхме шоуто по чудесен начин, но имаме какво още да разкажем.

А какви са тези истории, които искат да разкажат в следващия сезон?

Микелсен отговаря:

Мога да ви кажа, но ще трябва да ви убия

Няма да крием ентусиазма си. Искрено се надяваме сериалът да продължи, без значение колко години ще отнеме. Липсват ни извратените психологически игри между Уил Греъм и Ханибал Лектър. Ако и при вас е така, предлагаме ви един музикален поздрав, който носи част от неповторимата атмосфера на сериала:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. За съжаление, въпреки думите на Микелсен, не ми се струва особено вероятно сериалът да се завърне скоро (или изобщо). Както е отбелязано в статията, Фулър е фул с ангажименти, Данси е главен в друг сериал (и отново прави доста стабилна роля, между другото), а Микелсен ще мачка в киното (както винаги го е правил).Не че всичко това пречи кой знае колко да се възроди сериалът де, просто ми се струва, че постепенно, покрай другите си ангажименти, главните фигури все пак ще изоставят проекта.

    1. Да, по-скоро съм скептичен, но ако нямаше никакъв шанс, защо изобщо би казал такова нещо?

  2. Много харесвам Мадс, и в интерес на истината правеше доста любопитен Ханибал (макар и несравним с този на Хопкинс), но е един от тези актьори, на които мястото им просто не е в ТВ.
    Виж, брат му е перфектен в скандинавските кримки и особено в House of Cards…

  3. Смятам, че Мас (защото името му се произнася Мас Микелсен, а не Мадс Микелсън например) е най-подходящият актьор за образа на моя любим Ханибал – всъщност много по-подходящ от Хопкинс (колкото и да го харесвам и колкото и да съм идентифицирала Ханибал с него досега – това беше до появата на Мас). Сериалът е великолепен, най-хубавото му е, че интерпретира книгите на Томас Харис по един неочаквано добър начин – толкова добър, че е в състояние да докосне с гей любовна история сърцата дори на публика, която не е особено толерантна към тази тема. Истински, след появата на двойката Ханибал-Греъм, кой вече се нуждае от Кларис Старлинг на нашите екрани?:-)))