Ясно ни е какво означават говорещи животни и най-разнообразни същества (разбирай – и минионите) – анимация, до която със сигурност ще стигнем, и в информациите, и на кино. Не само защото обичаме разнообразните проявления на този специфичен тип кино, а и защото винаги ни човърка един екзистенциално важен въпрос – дали следващия рисуван/стоп-моушън/CGI-3D-и прочие-генериран филм е правен най-вече за деца, или ще имаме удоволствието и възрастните да се изкефим на няколко часа рисунки в действие. Все още не можем да решим дали пеещото обещание за Коледа и Нова година от Illumination Entertainment „Sing” спада към филмите от втората категория – „кеф за всички”, но очевидно актьорите, благодарение на които са „оживели” разни животинки в него, се раздават на максимум. Ето за доказателство два трейлъра – един по-отдавна, а вторият – съвсем нов.

Не сме почитатели на популярните в днешно време стилове музика – това можем да го кажем с абсолютна сигурност. И макар че част от екипа ни се кефи жестоко на всякакви филмово-мюзикъл експерименти, този „Sing” май не използва парчета от категорията „вечно зелени” (поне няма и намек за такива в трейлърите) и може да изгуби доста голям процент от вниманието ни именно благодарение на музикалната „подплата” на историята. А тя е следната:

Kоалата Бъстър Мун (Матю Маконъхи) е вечен оптимист, а също и собственик на западащ театър . Той е готов да направи всичко, за да запази и съживи своето любимо творческо пространство, затова решава да продуцира най-голямото състезание за пеене в света! Главните участници в конкурса са мишокът с омагьосващ глас Майк (Сет Макфарлан), скромната тийнейджърка-слонче Мийна (Тори Кели) с жестока сценична треска, леко занемарилата се мама Росита (Рийз Уидърспун), която се грижи за 25 прасенца, младото гангста-горила Джони (Тейрън Еджъртън), с желание да се отскубне от престъпната семейна традиция, и пънк-рок таралежката Аш (Скарлет Йохансон), която иска да зареже арогантното си гадже и да се пробва да пее соло. Всеки от тях смята, че участието в състезанието може кардинално да промени живота и съдбата му.

Премиерата на филма предстои на 21 декември 2016 – съвсем удобно предпразнично да бъдат наградени послушните деца с нова анимация на Illumination Entertainment, които са се фокусирали върху животинския свят и през лятото ще пуснат на екран „The Secret Life of Pets”. В актива на Illumination са още двете части на „Аз, проклетникът”, „Минионите”, „Лоракс” и е съвсем естествено да подозираме, че най-младата публика ще остане очарована от музикално-животинското състезание. За останалите зрители… в момента не сме сигурни. И да не пропуснем да отбележим факта, че „Зоотрополис” вдигна нивото на очакванията доста високо, така че единствено ни остава да дочакаме декември.

В „Sing” ще има фрагменти от над 85 песни, хитове от различни епохи. Сценарист и режисьор е Гарт Дженингс („Синът на Рамбоу”, „Пътеводител на галактическия стопаджия”), а като гласовете на различните животни, освен Матю Маконъхи, Рийз Уидърспун, Сет Макфарлан, Скарлет Йохансон, Тейрън Еджъртън и Тори Кели ще чуем още  Джон К. Райли, Ник Крол, Дженифър Саундърс, Питър Серафинович, Лесли Джоунс, Джей Фароа, Ник Оферман и Бек Бенет.

Още веднъж, премиерата е 21 декември.

 

Sing

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *