Lionsgate представиха нов пълен трейлър на „Deepwater Horizon” на Питър Бърг, който е вдъхновен от една от най-големите екологични катастрофи в света. На 20 април 2010 година, експлозия на нефтената платформа „Deepwater Horizon”, разположена на 40 мили от брега на Луизиана, причинява най-големия разлив на нефт в историята на Съединените щати. По време на инцидента на платформата има екипаж от 126 човека, 11 от които намират смъртта си, а 17 са тежко ранени.

Един от тези хора е главният герой в историята Майк Уилямс, който е изигран от Марк Уолбърг. Той е човекът, който ще спасява положението и колегите си, част от които се изпълняват от Кърт Ръсел, Джон Малкович, Джина Родригес и Дилън О’Брайън. За по-голяма драматичност, в сюжета е вплетена и нишка със семейството на Уилямс, за да може саможертвата му (предполагаме, че ще умре) да има по-голяма драматична и емоционална тежест.

Първият трейлър беше ефективен и доста идейно и нагледно илюстрира какъв е принципът зад добива на нефт и как може да се стигне до авария. Новият ни дава по-добър поглед към самата платформа и към адските измерения на катастрофата, без да забравя и семейната драма.

Поредния трейлър, който е съсипан от (според нас) изключително неподходящ избор на песен – „Eye Of The Storm” на X Ambassadors. Въобще, моментната мода на песните в трейлърите е далеч по-досадна от тази с „брааам” звука, която тръгна от „Inception”.

По същество: не виждаме много от „престъпната небрежност” на служителите на BP, заради която компанията бе осъдена и принудена да плати рекордна глоба от 18,7 милиарда долара. Не смятаме, че темата, както и тази за екологичната катастрофа, ще бъде засегната в самия филм. Вместо това ще има героична патетика до откат – както неведнъж сме коментирали, Питър Бърг отдавна не е смелият и хаплив режисьор (а и актьор), когото познавахме едно време. Иначе, технически филмът изглежда впечатляващ.

Вижте и няколко постера на основните действащи лица, обилно омазани с нефт.

deepwater_horizon_ver2-20160527 deepwater_horizon_ver3-20160527 deepwater_horizon_ver4-20160527 deepwater_horizon_ver5-20160527 deepwater_horizon_ver6-20160527

Режисьор на „Deepwater Horizon” е Питър Бърг, а в ролите са Марк Уолбърг, Кърт Ръсел, Джон Малкович, Кейт Хъдзън, Джина Родригес, Дилън О’Брайън и други.

Премиерата е 30 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Чудовищно престъпление срещу хората и околната среда, представено като героизъм. Ред сълзи, ред сополи.