STX Entertainment станаха любимата ни филмова компания, след като купиха международните права на „The Irishman” на Мартин Скорсезе (и така спомогнаха за финансирането на проекта). Сега те представят нов трейлър на „Free State Оf Jones“ на Гари Рос и Матю Маконъхи – филм, който следим внимателно и очакваме с голям интерес.

Припомняме, че „Free State Оf Jones“ разказва необикновената история на Нютън Найт (Маконъхи) – беден фермер от Мисисипи и войник в армията на Юга, който през 1862 след битката за Коринт дезертира и повежда въоръжен бунт срещу Конфедерацията, като междувременно се жени за бивша робиня и провъзгласява съществуването на свой собствен свободен щат със смесено население.

Първият трейлър не беше особено добър, тъй като беше прекалено дълъг и разказвателен, но този е далеч по-стегнат и ефективен. Заедно с него вижте и два телевизионни спота.

Ще излъжем, ако кажем, че сме мега очаровани от трейлърите, но не сме и разочаровани. Като цяло имаме доверие на Гари Рос и смятаме, че той ще ни предложи далеч по-добър филм от това, което виждаме в рекламите. Съмняваме се обаче крайният резултат да е по-добър от „The Birth of a Nation” на Нейт Паркър.

Режисьор и сценарист на „Free State Оf Jones“ е Гари Рос („Плезънтвил”, „Воля за победа”, „Игрите на глада”), а в ролите са Матю Маконъхи, Гугу Мбата-Роу, Кери Ръсел, Махершала Али, Брендън Глийсън, Джейкъб Лофленд, Шон Бриджърс, Брад Картър, Кери Кейхил, Кристофър Бери и други.

Премиерата е 13 май 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments