Hold your breath. Cross your fingers. Here we go!

Следвайки премиерата на „The BFG” на кинофестивала в Кан, Disney представиха нов трейлър на филма, който до момента ни представя най-пълния и подробен поглед към приказното приключение, създадено от въображението на автора на едноименния роман Роалд Дал, сценаристката Мелиса Матисън и режисьора Стивън Спилбърг.

Предишната реклама на филма не успя да ни омагьоса по детски, така както ни се искаше – главната причина беше uncanny усещането, което ни създава Големия добродушен великан (ГДВ), реализиран чрез motion capture технологията, в случая използваща изпълнението (и отчасти външния вид) на Марк Райлънс. Но вероятно защото вече сме свикнали с начина, по който изглеждат нещата, тази трейлър ни допадна много повече.

Отзивите за „The BFG” от Кан са смесени към положителни, като основното разделение е по отношение на ефектите (в които се включва и по-горе споменатият от нас начин, по който е реализиран образът на ГДВ) – едните ги възхваляват, докато други казват, че те разсейват и отнемат от магията. Другите критики включват това, че филмът е с прекалено детска насоченост и му липсва драматургичната тежест.

Принципно на отзивите от Кан имаме най-малко доверие (в сравнение с всички останали големи фестивали), но гледайки трейлърите, разбираме голяма част от тези критики, тъй като и в нас горят подобни усещания. Все пак не сме загубили надежда, че на нас филмът ще ни допадне и с нетърпение чакаме да го гледаме.

А сега вижте едно забавно видео, в което малката звезда на филма Руби Барнхил интервюира Стивън Спилбърг и поставя на изпитание познанията му за собствените му филми.

 „The BFG” на Disney и Спилбърг разказва фантастичната история за приятелството между малката Софи (Руби Барнхил) и ГДВ (Марк Райлънс), който – макар че е великан – не прилича на другите жители във Великанската страна. Той е висок повече от 7 метра, има огромни уши, особено чувствително обоняние и е страшно симпатичен и мил. Ала великани като Кръвопиеца (Бил Хейдър), Плътояда (Джемейн Клемент), Костотрошача и останалите им свирепи събратя са двойно по-големи и страховити, при това похапват често човешко месо… Първоначално Софи е уплашена от мястото, на което попада – пещерата на ГДВ, но след като открива колко чаровен и внимателен е той, въпросите ѝ нямат край. ГДВ завежда Софи в Страната на сънищата, където ѝ разказва за тайнствената магия на сънищата, които събира и праща на децата. Присъствието на момичето в страната на великаните привлича нездравото им любопитство и ГДВ и Софи решават да се върнат в Лондон, за да потърсят аудиенция с кралица Виктория (Пенелъпи Уилтън) и да я предупредят за съмнителната и много опасна ситуация с гигантите… Но всъщност първо трябва да я убедят, че те наистина съществуват. Всички заедно измислят план как да се отърват от великаните веднъж завинаги…

плакат

Режисьор на „The BFG” („ГДВ”) е Стивън Спилбърг, сценарият е дело на Мелиса Матисън („Извънземното”) по едноименния роман на Роалд Дал, а продуцент е Франк Маршъл. В ролите са Марк Райлънс, Руби Барнхил, Ребека Хол, Бил Хекдърм, Джемейн Клемент, Олафур Дари Олафсон и други.

Премиерната дата е 1 юли 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

 1. Тоя па … „бил изключителен“. Къде си го гледал преди „Моста“, че да те е впечатлил чак толкова бре?!?

 2. Караш ме да звуча като претенциозен задник, но съм го гледал да играе Ричард II и III в записи от Глоуб, слушах интервюта с него покрай „Анонимен“, където също има епизодично участие. Много ми хареса тогава отношението му към Шекспировия въпрос и апела му в училищата да не се говори със сигурност за неща, чиято достоверност все още е неясна.

  Миналата година пък го гледах в телевизионната адаптация по „Вълци“ на Хилари Мантел – книга, която съм чел и ти препоръчвам с ето това изключително ревю:

  http://izumen.blogspot.bg/2015/07/blog-post_11.html

 3. По принцип съм голям фен на Спилбърг и смятам, че е един от най великите живи режисьори, но същия г-н Спилбърг последните 10-тина години ме дразни адски много поради причината, че снима абсолютни глупости (не че филмите не са добри, добри са определено) и упорито продължава да снима някаква смотани проекти и отказва да се върне към жанра, който го може най добре и го е доказал с филмите си пред 70-те и 80-те години…..

  Крайно време е да се вземе в ръце тоя човечец, защото почвам да излизам от равновесие вече.

  П.С. Е през новото хилядолетие има 2-3 проекта на тази тема, но те са доста по слабички от старите му такива….

  1. „Линкълн“ и „Тинтин“ са чудесни.

   „Боен кон“ и „Индиана“ ме подразниха, а „Мостът на шпионите“ беше объркващо скучен.

  2. Упорито отказвам да си причиня „Боен кон“, но като цяло Спилбърг продължава да владее.

 4. ….хората за 5 години шест трансформърса направиха
  тоя един Индина Джоунс не можа да спретне…а се занимава с глупости …ай сиктир…