Напоследък положителните емоции около „Star Trek” вселената са свързани най-вече с предстоящия сериал, докато очакваният в края на юли филм „Стар Трек: Отвъд” буди предимно притеснения. Основната причина за това е първият трейлър, който видяхме в края на миналата година и никак не ни допадна. Впоследствие Саймън Пег, който е един от сценаристите на филма, сподели, че рекламата не отразява коректно естеството на филма и в него ще има доста от елементите, считани за класически в създадената от Джийн  Роденбери поредица, което внесе известно спокойствие у нас, но дето се вика, неприятното чувство остана.

Сега поглеждаме към дългоочаквания нов пълен трейлър (който Paramount разпространиха рано тази сутрин наше време на специално събитие в Лос Анджелис) с надежда, че маркетинговият отдел са си взели бележка от отрицателните реакции към начина, по който стартираха кампанията, и ще успеем да се развълнуваме за „Стар Трек: Отвъд” така, както го направихме за предишните два филма на Дж. Дж. Ейбрамс или пък за предстоящия сериал.

https://www.youtube.com/watch?v=HzWIGFiGrlA

Определено има подобрение спрямо предишната реклама, но пак не успяваме да се изкефим дотолкова, че да очакваме с нетърпение филма – засега той си остава нещо, което предстои да видим по-скоро като задължение и по инерция. Принципно, извън един-два яки кадъра, ни харесва това, че като че ли е отделено внимание на героите и на Кърк в частност, който продължава да бъде преследван от духа на баща си. Само се надяваме, че режисьорът Джъстин Лин, който е едно от нещата, които ни притесняват най-много във филма, ще ни предложи нещо по-добро от елементарните „семейни” тинтири-минтири, които минаваха за „дълбочина” в „Бързи и яростни”.

Леко ни притеснява и злодеят Крал, изигран от Идрис Елба, но при него не сме съвсем сигурни какъв точно ни е проблемът. Все пак стискаме палци „Стар Трек: Отвъд” да се получи и да е успешен, защото сме фенове и искаме да гледаме още филми. А сега вижте няколко нови снимки и два постера.

star-trek-beyond- star-trek-beyond-070084.jpg-r_1920_1080-f_jpg-q_x-xxyxx star-trek-beyond-ff_justinlin-kirk_2

star-trek-beyond-Teaser-poster-Clouds_1-Sht

Стар Трек: Отвъд

Режисьор на „Стар Трек: Отвъд” („Star Trek Beyond”) е Джъстин Лин, а сценарият е дело на Саймън Пег и Дъг Джънг. Дж. Дж. Ейбрамс е продуцент наравно с Роберто Орси и Брайън Бърк. В ролите се завръщат Крис Пайн, Закари Куинто, Зоуи Салдана, Карл Ърбан, Саймън Пег, Антон Йелчин и Джон Чо, а към тях се присъединяват Идрис Елба, София Бутела, Шохре Агдашлу и други.

Премиерата е 22 юли 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Значително подобрение, но си имам все така поне две-три наум. Като екшън изглежда чук, но „Стар Трек“ никога не е бил сила заради екшъна, а заради персонажите, конфликтите и идеите. Елба и мен не ме кефи, а Скоти продължава да е досаден Джар Джар. Задължително обаче ще го гледам на кино. 🙂

  2. Разгеле, сетиха се. Определено ми поразбуди задрямалия хайп, а и тоз постер е мега готин. А и между друго има и още една добра новина за СТ общността – JJ Abrahms е потвърдил, че Парамаунт ще свалят най-накрая нелепото дело срещу Axanar.

  3. Абе туй на края NX клас кораб от времето на ST Enterprise ли беше? Баси… 😮

    1. 😀

      Тъй де, тъй де, ама струва ми се, че чертаят главните корпуси значително по-големи от двете бобини отзад, което, не че разбирам много от астро- или просто физика, но ми се струва малко противоречиво.

  4. Кораби , космос, извънземни, висок бюджет……..все причини да ме вкарат в киното, пък дали ще ми хареса……. Силата само знае

  5. Мисля че филма ще си заслужава,и аз останах малко разочарован,че режисьор ще е Джъстин Лин(най-вече заради сапунката Бързи и яростни),но все пак в екипа е и Джей Джей Ейбрамс,което ми вдъхва големи надежди.А колкото до трейлърите,за мен е много по-добре че в тях не разкриват чак толкова много за сюжета.Напоследък с тия подробни и многобройни трейлъри и реклами на всеки един голям блокбастър направо ми се разваля изживяването и удоволствието от самия филм.