Композиторът Майкъл Джакино обяви в Туитър, че се заема с музиката на филма „Доктор Стрейндж”, който се очертава като един от най-новаторските за Marvel. Джакино е композирал музиката на филми като„Зората на Планетата на маймуните”, „Джурасик свят” и „Стар Трек”. Номиниран е за „Оскар” за работата си по „Рататуй” на Pixar и е спечелил наградата „Оскар” за „Високо в небето”. Джакино е носител и на наградите „Грами”, „Златен глобус” (за „Високо в небето”) и „Еми” за пилотния епизод на сериала „Изгубени”.

Тази новина е добре дошла за всички, които с основание считат, че макар филмите на Marvel да разполагат редица качества, запомнящата се музика е елемент, който засега по-скоро е отсъствал. Другият основен недостатък на тези филми – незастрашителните злодеи, също би могъл да бъде поправен в  „Доктор Стрейндж”, благодарение на датския актьор Мадс Микелсен, който ще бъде в ролята на неизвестния засега антагонист на филма.

В главната роля ще видим Бенедикт Къмбърбач („Шерлок” на BBC, „Игра на кодове”),  a в актьорския състав място намират още Рейчъл Макадамс, Тилда Суинтън и Скот Адкинс (изиграл Дедпул в „Х-Мен началото: Върколак”). Режисьор на филма е Скот Дериксън („Избави ни от злото”), а сред сценаристите е Джон Спайтс, автор „Прометей” и предстоящия римейк на „Мумията” с Том Круз и Ръсел Кроу.

Премиерата на„Доктор Стрейндж” („Doctor Strange”) у нас е на 4 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *