Подготвяната от Шейн Блек („Kiss Kiss Bang Bang ”, „Железният човек 3”, „Любезните пичове”) екранизация на „Doc Savage” е един от онези проекти, за които слушаме толкова отдавна, че ни е трудно да приемем, че с него най-накрая се случва нещо сигурно – сценарият беше готов още през 2009 г., но филмът така и не успя да стигне до продукция.

За разлика от други подобни случаи обаче, „Doc Savage” не се разпадна и не претърпя десетки промени – през цялото време Шейн Блек, за когото това е доста личен passion проект, остана в творческия център и единствените големи промени бяха по отношение на кастинга. Имаше момент, в който за Савидж се спрягаше Крис Хемсуърт, но преди няколко месеца стана ясно, че Блек иска в ролята на иконичния образ да влезе Дуейн Джонсън. Той сподели:

Док Савидж е на дневен ред. Надяваме се да го направим по някое време следващата година. Иска ми се да го заснемем с един другар на име Дуейн Джонсън, ако ни се получат нещата. Взех решение, че Дуейн е човекът. Всичко е на изчакване, докато той е зает.

Предвид споменатата заетост на Скалата – той участва в един куп филми, а името му непрекъснато се свързва с десетки проекти (толкова са много, че не си правим труда да ги отразяваме всички), смятахме, че шансовете му за участие в проект като „Doc Savage”, който се влачи от толкова години, не са никак големи и отново ще се стигне доникъде, но ето, че бяхме опровергани официално, при това лично от Джонсън.

Вчера той разпространи снимка от срещата си с Шейн Блек, сценаристите Антъни Багрози и Чък Мондри, както и продуцента и вицепрезидент на личната му продуцентска компания Seven Bucks Productions Хирам Гарсия, като заедно с нея потвърди участието си в проекта. Наравно със снимката Скалата сподели и допълнителна информация за филма и какво точно го е привлякло.

Официално е: всички фенове на комиксите знаят, че първият супергерой (предшестващ Супермен) е „Човекът от бронз” – самият Кларк „Док” Савидж.

Искам да благодаря на моя приятел режисьора и сценарист Шейн Блек и на писателския му екип Антъни Багрози и Чък Мондри, че през празничния Memorial Day уикенд долетяха до Ел Ей и седнаха с мен и с продуцента от нашата компания Seven Bucks Productions Хирам Гарсия, за да обсъдим този много готин проект.

Феновете на комиксите знаят, че Док Савидж е вдъхновение за Супермен. Първото му име е Кларк, наричат го „Човека от бронз”, оттегля се в „Крепостта на самотата” и т.н. и т.н.

Още от раждането си Док е физически и психически подготвен от своя баща и екип от учени, за да стане перфектен човешки индивид с интелект на нивото на гений. Изострените му сетива са необхватни. Може да идентифицира парфюм на жена от километър разстояние. Той е буквално майстор на всичко.

Но ето причина # 1, заради която съм развълнуван да стана Док Савидж. HE’S A F*CKING HILARIOUS WEIRDO!

Уверен, но пълен с невинност, заради възпитанието си той има нулеви социални способности и затова всяко взаимодействие с някого е директно, странно, доста често неудобно и невероятно забавно.

След като говорих с часове с Шейн Блек, мога да разбера защо създателят на Супермен е взел само най-добрите части на Док Савидж и е оставил „смахнатите”. Но за нас,тези „смахнати” части са това, което прави Кларк „Док” Савидж страхотен. Нямам търпение да се захвана с този герой.

#ItsOfficial #WorldsFirstSuperhero #GeniusIntellect#PhysicalSpecimen #FnLoveableWeirdo#DocSavage

След подобна красноречивост (и изчерпателност по отношение на образа на Савидж) няма какво повече да добавим. Адски харесваме Шейн Блек, следим всичко, което прави, и се надяваме в крайна сметка да успее да заснеме „Doc Savage”, така както си го представя. Ако всичко е наред, това би трябвало да стане веднага, след като приключат снимките на „Хищникът”, които започват съвсем скоро.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *