След „American Horror Story” телевизионният сценарист-режисьор-продуцент Райън Мърфи („Клъцни/срежи”, „Glee” и какво ли още не) се заема с още една поредица за FX – „Feud”, а дамите в главните роли ще бъдат Джесика Ланг и Сюзан Сарандън. Какво по-хубаво от това? Този дует ще пресъздаде уникалната вражда между легендарните актриси Джоан Крауфорд и Бети Дейвис, която започва след като и двете участват в „What Ever Happened to Baby Jane?” (1962) на Робърт Олдридж. С такъв творчески екип на FX не им трябва пилотен епизод – направо са заредили 8 серии в първи сезон, като Мърфи ще бъде изпълнителен продуцент, заедно с Брад Пит и Диди Гарднър, а също и ще режисира някои от епизодите.

Ако не сте чували за (почти) смъртната вражда между Джоан Крауфорд и Бети Дейвис ще споделим, че в „What Ever Happened to Baby Jane?” двете играят застаряващи сестри, бивши актриси, които са принудени да живеят заедно в западнало имение в Холивуд. Дейвис приема ролята с надеждата проектът да се превърне в хит, подобно на „Психо” на Хичкок. И наистина, филмът на Олдридж е един от най-успешните за годината, ролите на двете актриси се оказват едни от най-важните за кариерите им, а Дейвис дори получава номинация за „Оскар” за своята работа. Забавното в случая е, че Кроуфорд се уговаря с всички номинирани актриси, които няма да успеят да присъстват на церемонията, тя да приеме от тяхно име наградата в случай, че някоя от тях я спечели. И когато Ан Банкрофт се оказва щастливата победителка, а тя наистина не присъства в залата – Крауфорд победоносно излиза на сцената и напук на Дейвис се оказва, дори за няколко минути, с Оскар в ръцете си!

Враждата между двете актриси е легендарна и продължава до края на живота им. В ролята на Крауфорд ще видим Джесика Ланг, Бети Дейвис ще бъде Сюзан Сарандън. В основата на първия епизод е сценария на Джафе Коен и Майкъл Зам; ролята на Робърт Олдридж е поверена на Алфред Молина, Станли Тучи ще изиграе шефа на студиото Джак Уорнър, Джуди Дейвис ще бъде прочутата писателка на клюки Хеда Хопър, а Доминик Бърджис ще влезе в ролята на Виктор Буоно. Всичко звучи занимателно, образователно и най-вече забавно-развлекателно, а и след като това се оформя като поредица, може само да предвкусваме с колко още знаменателни вражди между легенди ще се запознаем отблизо…

И все пак не е ясно как точно успява да се справи Райън Мърфи с „American Crime Story, „American Horror Story” и „Scream Queens” за Fox. И на всичкото отгоре – подхваща нов сериал, сваляме му шапка!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Чувал съм за легендарната им вражда. Дори наскоро попаднах на една статия и там имаше цитат на Бети Дейвис, който беше по адрес на вече починалата Джоан Крауфорд. Беше следното: „За мъртвите не е прието да се говорят лоши неща -за тях трябва да се говори само добро… Джоан Крауфорд е мъртва. Това е добро.“