The BFG” („ГДВ”) бележи първата колаборация между Стивън Спилбърг и Роалд Дал и последната между Спилбърг и сценаристката на „ИзвънземнотоМелиса Матисън, която почина в края на 2015 г. И предвид факта, че и тримата великани (всеки в своята си област) са оставили трайна следа в детството и живота ни като цяло, едва ли е изненада, че очакваме филма с голямо нетърпение.

Вече видяхме един изключително приятен тийзър трейлър, чиято атмосфера успешно ни върна във времето, когато въображението ни рисуваше страховити, но вълнуващи картини и приключения и сякаш нищо друго не съществуваше, освен безгрижието и игрите. Сега Disney представят нов пълен трейлър на филма, който ни запознава доста по-подробно с историята на Софи и ГДВ (Големия добродушен великан).

Адски ни се искаше да се влюбим по детски в този трейлър или да изпитаме нещо подобно като при първия тийзър, но не ни се получи, за съжаление. Причината са великаните, които ни идват доста uncanny, и по-специално ГДВ, който е изигран от Марк Райлънс чрез motion capture технологията. През цялото време си мислехме за разочароващия „Джак, убиецът на великани” на Брайън Сингър, където имаше същия проблем.

Убедени сме, че ефектите ще се подобрят неимоверно, докато видим „The BFG” на екран, но според нас щеше да е много по-добре великаните да бъдат реализирани по друг начин. Иначе останалите неща изглеждат прекрасно – сцената, в която ГДВ скрива лампата е фантастична. Имаме пълно доверие на Стивън Спилбърг и сме сигурни, че като цяло филмът ще бъде отличен.

Вижте няколко снимки, подробен синопсис и един не особено хубав плакат.

The BFG” на Disney и Спилбърг разказва фантастичната история за приятелството между малката Софи (Руби Барнхил) и ГДВ (Марк Райлънс), който – макар че е великан – не прилича на другите жители във Великанската страна. Той е висок повече от 7 метра, има огромни уши, особено чувствително обоняние и е страшно симпатичен и мил. Ала великани като Кръвопиеца (Бил Хейдър), Плътояда (Джемейн Клемент), Костотрошача и останалите им свирепи събратя са двойно по-големи и страховити, при това похапват често човешко месо… Първоначално Софи е уплашена от мястото, на което попада – пещерата на ГДВ, но след като открива колко чаровен и внимателен е той, въпросите ѝ нямат край. ГДВ завежда Софи в Страната на сънищата, където ѝ разказва за тайнствената магия на сънищата, които събира и праща на децата. Присъствието на момичето в страната на великаните привлича нездравото им любопитство и ГДВ и Софи решават да се върнат в Лондон, за да потърсят аудиенция с кралица Виктория (Пенелъпи Уилтън) и да я предупредят за съмнителната и много опасна ситуация с гигантите… Но всъщност първо трябва да я убедят, че те наистина съществуват. Всички заедно измислят план как да се отърват от великаните веднъж завинаги…

the-bfg-poster

Режисьор на „The BFG” („ГДВ”) е Стивън Спилбърг, сценарият е дело на Мелиса Матисън по едноименния роман на Роалд Дал, а продуцент е Франк Маршъл. В ролите са Марк Райлънс, Руби Барнхил, Ребека Хол, Бил Хекдърм, Джемейн Клемент, Олафур Дари Олафсон и други.

Премиерната дата е 1 юли 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

    1. муниции…да ти се намират? 13 май е следващата доставка.

    2. Не само ти, но мен ми звучи винаги като The Big Fucking Giant….

    3. @Dredd, да бе, успех с моя евтин слаб лаптоп да успея да разстрелям демони 😀

    4. Много, ама много ми се доигра Quake III 😀 Досега гледах един как се пуцаше с Anarki! 😀

      (а като цяло съм UT фен-мастърбейтър)

  1. Toзи филм спокойно можеше да миксира дигитални ефекти с фолс перспектива и какви ли не хитри оптични трикове, за да видим великана като убедителен гигант, който все пак е изигран от човек, а не от компютърно генериран пърформънс кепчър образ. Жалко… и наистина доста uncanny.

    1. Хъх,

      „From the human beans that created E.T.“

      So sweet. Интересно ми е да видя българските плакати дали ще сложат зрънца, бобчета или фасулчета.

    2. Ха-ха! Това ме подсети за БГ плаката на Спешъл едишъна на „Извънземното“, където „never before seen foоtage“ беше преведено като „невиждан досега метраж“. 🙂