Вчера дебютира първият трейлър на най-новия проект на неуморния гений Уди Алън, с който ще бъде открит тазгодишният фестивал в Кан. Филмът е озаглавен „Café Society” и разказва за млад мъж, който пристига в Холивуд през 30-те години на миналия век с надеждата да намери работа във филмовата индустрия. Там той се влюбва и открива общество, което ще оформи духа на една епоха.

Описанието на сюжета не звучи особено вдъхновяващо и тези от вас, които не са сред най-големите фенове на Уди Алън или на историите за Холивуд, вероятно ще си кажат с досада „оф, поредна година, пореден филм на Алън” и ще побързат да го отпишат. Ние обаче ще ви посъветваме да не го правите по инерция и само защото в последно време не всичките произведения на Уди са нещо специално (макар че дори и най-слабите му филми са класи над огромен процент от всичко, което се произвежда в световен мащаб). Изгледате трейлъра и чак тогава вземете решение.

Ако и сега имате съмнение за филма, значи няма какво да повече да направим за вас. Ние сме на менение, че „Café Society” изглежда страхотно и визуално, и като история, и ни се струва, че ще бъде перфектният companion piece на прекрасния „Аве, Цезаре!”, който също беше посветен на киноиндустрията и включеше „криминални врътки”. Разбира се, тук имаме и характерните за Уди романтична нишка и главен герой невротик.

И понеже споменахме визуалната страна, не можем да пропуснем да отбележим, че оператор е легендата Виторио Стораро и „Café Society” е първият филм, който Уди Алан снима дигитално, а не на лента. Също така, за първи път използва и формат на кадъра 2.00:1, който е предпочитан от Стораро.

В отрицателния спектър са ни Кристен Стюарт и Блейк Лайвли, но сме сигурни, че дори и те ще направят добри роли. Или поне ще бъдат компенсирани от останалите фантастични актьори, повечето от които и друг път са се представяли успешно при Алън.

Вижте и официалния постер.

плакат на Cafе Society

Режисьор и сценарист на „Café Society” е Уди Алън, оператор е Виторио Стораро, а в ролите са Джийни Берлин, Стив Карел, Джеси Айзънбърг, Блейк Лайвли, Паркър Поузи, Кристен Стюарт, Кори Стол, Кен Стот, Анна Кемп, Пол Шнайдер, Джуди Дейвис и други.

Премиерата на филма е на откриването на Кан на 11 май, а по кината в Щатите тръгва от 12 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Да, доста яко изглежда – според мен ще е от наистина добрите на Алан. 🙂
    Бтв, не знам дали съм споделял, но на мен „Irrational Man“ ми хареса.

  2. Oще не съм гледал „Irrational Man“, но примерно неангажиращият „Магия в полунощ“ ми хареса, докато по-драматичният „Син жасмин“ – не толкова (само Кейт Бланшет ми направи впечатление, другото ми се изпари моментално). „Café Society“ ми се гледа, изглежда по-обещаващ от обикновено.