The BFG” на Стивън Спилбърг не е единствената приказна екранизация, която очакваме с нетърпение тази година. Наравно с нея е и „Часът на чудовището” на Хуан Антонио Байона, базиран на едноименния роман на Патрик Нес (автор и на сценария, който е част от Черния списък за 2013-та), носител на медал „Карнеги” за детска литература през 2012 г. и разглеждащ теми като кураж, загуба и вяра.

По-конкретно „Часът на чудовището” разказва за 12-годишния Конър (Луис МакДугал), който се опитва да се справи с тежката болест на майка си (Фелисити Джоунс) и тормоза в училище, като бяга във фантастичен свят, пълен с чудовища и приказни истории.

В края на ноември видяхме интригуващ тийзър на филма, а сега получаваме нов трейлър, който е малко по-разширен от предишния, но също не дава кой знае какви подробности за сюжета. Честно казано, не е и нужно – атмосферата, която създава, и това, което знаем от официалния синопсис, са напълно достатъчни, за да придобием доста добра представа какво можем да очакваме.

https://www.youtube.com/watch?v=jAheNjylHjM

„Whoa indeed”. Според нас трейлърът е чудесен и филмът звучи и изглежда изключително обещаващо. Имаме качествена история, доста силен творчески екип в лицето на Нес и Байона, както и на актьорския състав, който включва и Лиъм Нийсън като чудовището (предполагаме, че веднага сте познали гласа му), Сигорни Уивър и Тоби Кебъл.

Отново ви предлагаме синопсиса на българското издание на романа, както и негови ревюта от нашите много добри приятели от „Книголандия” и „Аз чета”.

Чудовището се появява след полунощ. Както винаги. Но това не е чудовището, което Конър очаква. Той очаква чудовището от кошмарите си, това, което идва почти всяка вечер, откакто майка му започна лечението си. Чудовището с тъмнината, вятъра и виковете. Това чудовище е нещо различно обаче. Нещо древно, нещо диво. И иска възможно най-опасното нещо от Конър. Иска истината.

Патрик Нес създава историята по идея на Шавон Доуд, чиято преждевременна смърт от рак, не ѝ дава възможност сама да я напише.

„Часът на чудовището” е изключителен роман за загубата и как да продължим след нея.

плакат на „Часът на чудовището”

Режисьор на „Часът на чудовището” („A Monster Calls”) е Хуан Антонио Байона („The Orphanage”, „Невъзможното”), сценарият е дело на Патрик Нес, който е и автор на романа, а в ролите са Луис МакДугал, Лиъм Нийсън, Фелисити Джоунс, Сигорни Уивър, Тоби Кебъл, Жералдин Чаплин и други.

Премиерата е 14 октомври 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Не давайте на Елфа да го гледа. Има повече рев отколкото при УОЛ-И.