Интересува ни всичко, което Виго Мортенсен прави. Има някакви впечатляващи количества достойнство, почтеност и работна етика, които винаги прозират в работата му, особено в годините след ролята на Арагорн. Дори в отказа му да се снима в по-комерсиални и финансово привлекателни проекти не се вижда често срещаната високопарна претенция за постигне на артистична свобода на всяка цена.

Работата му с Дейвид Кронънбърг по „Тъмно минало”, „Източни обещания” и „Опасен метод” е силно вдъхновяваща и респектираща, а ролите му в по-независими филми като „Всеки има план”, „The Two Faces of January” и „Far from Men” с нищо не отстъпват. За съжаление все още не сме успели да гледаме „Jauja”, който на ниво трейлър и отзиви изглежда повече от чудесно.

Сега покрай фестивала в Кан получаваме първи трейлър на един от последните му филми. Режисьор е Мат Рос (ако щете вярвайте, ама това е геят Луис от „Американски психар”, припомнете си култовата сцена в тоалетната), а заглавието е „Captain Fantastic”. Вижте трейлъра, а след това ще ви разкажем за какво става въпрос.

Изглежда чудесно! Трогателен и забавен по непретенциозен начин. Дори за по-сантименталните сцени бихме свалили гарда, стига останалото да е на ниво. Виго Мортенсен очевидно прави силна роля и ще се радваме, ако получи някоя номинация. Все пак най-силно стискаме палци да видим филма на голям екран (фестивални феи, запрятайте ръкави!).

Историята разказва за баща, който посвещава живота си да превърне шестте си деца в изключителни мъже и жени. Когато обаче трагедия застига живеещето сред природата семейство, то е принудено да излезе от изолирания си рай и да започне пътуване във външния свят, който ще подложи на съмнение какво е да си родител и ще предизвика въпроси за всичко, на което са били учени.

Предлагаме ви също така и интервю с Мортенсен и Рос за идеята и основните мотиви в историята.

https://www.youtube.com/watch?v=G8U7xU3WHuc

Режисьор на „Captain Fantastic” е Мат Рос, а в ролите са Виго Мортенсен, Катрин Хан, Стив Зан и Франк Лангела

Премиерата е 8-и юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments