Очевидно трябваше да минат три години от първото обявяване, че Illumination Entertainment все пак ще направят нова анимационна версия на „How the Grinch Stole Christmas” по д-р Зюс, за да се заговори отново за този проект. След любопитните „Horton Hears a Who” и „The Lorax”, които не успяха да предизвикат детския интерес така, както създателите им очакваха, сега идва ред (макар че имаше слухове за „The Cat in the Hat”) на онова нервозно същество Гринч, което си умира да провали Коледата. И… най-привлекателната част в новината е, че талантливият и особено зает в последните няколко години Бенедикт Къмбърбач ще поеме задачата да „изговори” зеленото творение на Зюс.

Специфичната гримаса е лесно да се „нагоди” от аниматорите, но безспорно за популярността на проекта допринася и факта, че главният „герой” зад кадър обича да се вживява в образи (помните как се справи с дракона Смог в „Хобит”). Режисьори на подготвяния Зюс-проект са Пит Кендълланд и Яроу Чени, който е един от отговорниците за „The Secret Life of Pets”, а вдовицата на Зюс – Одри Гайзъл продължава да е изпълнителен продуцент, както при създаването на споменатите вече анимации по творби на съпруга ѝ.

Гринч

Очаква се да видим „The Grinch” на 10 ноември догодина – тъкмо навреме преди Коледа. А четири месеца преди това Illumination Entertainment обещават, че ще са готови с „Despicable Me 3”, в който Гру ще срещне най-страховития си противник до момента – Балтазар Брат, бивше дете-звезда от 80-те години, който все още е обсебен от персонажа си.

Важното в случая е не толкова сюжетния детайл, а кой ще „изиграе” тази роля – това ще е Трей Паркър, един от създателите на „South Park”. За първи път той ще озвучава герой, който не е създаден от него, и ще се остави да бъде режисиран от някой друг! Тази отговорност ще поемат Пиер Кофин заедно с Кайл Балда, а сценаристи на поредната „проклетническа” история са Чинко Пол и Кен Даурио – всички предани творци от екипа на Illumination.

Despicable Me 3

При все че усещаме специфична липса на голям интерес към тези два проекта, те са рисувани филми със забележителни актьори – два фактора, които гарантират вниманието ни. Ще се ослушваме за „ъпдейти”…

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Май не е печатна грешка, така че пиша – доколкото ми е известно, създателят на Саут Парк се казва Трей Паркър (а не Тери) 🙂

    По отношение на проектите – звучат любопитно, особено Гринчът 🙂