Само два дни след като видяхме първите официални снимки от предстоящия „нов прочит” на „Бен-Хур”, подготвян от руския режисьор Тимур Бекмамбетов, MGM и Paramount представиха и първия трейлър. Наред с очаквания екшън и визуалните „главоблъсканици”, характерни за Бекмамбетов, трейлърът предлага и най-общ поглед към историята, която в общи линии е следната:

Юдейският принц Юда Бен-Хур (Джак Хюстън) е обвинен в предателство от офицера от армията на Римската империя и негов доведен брат Месала (Тоби Кебъл). Той е лишен от всичките си титли и изпратен в робство, далеч от семейството си и любимата си Естер (Назани Бониади). След години, прекарани в морето, Бен-Хур се завръща у дома, за да си отмъсти и да намери изкупление.

Вижте трейлъра.

Окей, трейлърът не изглежда добре. Даже си е зле! Но не е и съвсем безобразна помия, каквато можеше да се очаква от смесването на история като тази за Бен-Хур и визуалния стил на Тимур Бекмамбетов. Изненадващо за нас, извън началната кофти сцена, която е излязла като от продължението на „300”, най-големият минус се явява актьорски. Останахме разочаровани от Джак Хюстън, който незнайно защо не ни радва (чак малко ни вади от „филма”) и Морган Фриймън, който пък стои като пародия.

За сметка на това, Тоби Кебъл радва. Той е сред малкото наистина положителни елементи в трейлъра (наравно с един-два епични кадъра) и сме сигурни, че ще направи поредната си силна роля (в тъп филм). Като цяло виждаме доста от „Гладиатор”, в което няма нищо лошо, още повече че във филма на Ридли Скот има доста елементи от „Бен-Хур” – едновременно от романа на Лу Уолъс и от филма на Уилям Уайлър. Едва ли обаче този „Бен-Хур” ще се доближи до „Гладиатор” по качества – съмняваме се дори до „Изход: Богове и царе” да добута.

Плакта на Бен Хур

 

Режисьор на „Бен-Хур” е Тимур Бекмамбетов („Нощна стража”, „Неуловим”), а сценарият е дело на Кийт Кларк („The Way Back”) и Джон Ридли („12 Years a Slave”). В ролите са Джак Хюстън, Тоби Кебъл, Морган Фрийман, Назани Бониади, Родриго Санторо, Пилоу Асбек, Моисес Ариас, София Блек-Д’Елиа, Айлет Зурер и други.

Премиерата е 12 август 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *