Зоуи Салдана като Нина Симон

Тази година едни от най-големите имена в джаза ще получат биографични филми. След като видяхме как ще изглеждат Дон Чийдъл като Майлс Дейвис в „Miles Ahead” и Итън Хоук като Чет Бейкър в „Born to Be Blue”, време е да хвърлим поглед и към Зоуи Салдана като Нина Симон в „Nina” на Синтия Морт.

Филмът се фокусира върху късната кариера на Симон, когато певицата се запознава с Клифтън Хендерсън (Дейвид Ойелоуо), който в последствие става нейн мениджър.

Уау, Зоуи Салдана смазва. За останалото не можем да дадем мнение все още, но това със сигурност ще е една от обсъжданите роли през следващата година. Харесва ни, че филмът не се стреми да обхване цялата кариера на Нина Симон, а се фокусира върху малка (но драматична) част от него. Въпреки че дъщерята на Симон не е доволна от образа на майка си, показан на екран, бихме искали да видим сами за себе си как този образ работи в контекста на филма.

Симон, която през 2003 г. почина на 70-годишна възраст, освен като певица, е позната като активист и защитник на гражданските права. Продуктивната кариера от 40 албума, покриващи стилове като соул, джаз и госпъл, не съществува без жертви – Симон, често нестабилна, склонна към гневни избухвания и алкохолизъм, води бурен живот, който оставя следа върху цялото ѝ творчество.

плакат

Режисьор на „Nina” е Синтия Морт. В ролите са Зоуи Салдана, Дейвид Ойелоуо, Майк Епс, Роналд Гътман, Ела Томас и други.

Премиерата е 22 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Задължителен за гледане.Зоуи Салдана като нищо може и номинации и награди да вземе.То си личи от трейлъра…..А Нина Симон пееше,,Омагьосааааах тееее…защото си мой“Просто велико!

  2. Вярно , че в един момент Зоуи Салдана говори със собственият си глас в трейлъра,но пък останалото казва,колко този филм ще си заслужава.Много се кефих миналата година на Беси с Куин Латифа и Моник,преди това на Рей и Да преминеш линията,но пък наскоро се разочаровах от режисираната от една моя любимка Анджела Басет тв драма Уитни ,която бе доста слаба.С музикалните биографии границата винаги е тънка.Но пък аз вярвам в таланта на Салдана.Сигурно негрите плюят,че не е достатъчно черна?

  3. Bcъщност, колкото и да е малоумно, да – това е една от основните критики: че не била достатъчно черна. 😀 Светът е пълен с кретени.

  4. Днес гледах филма.Заслужаваше си ,защото ми припомни какъв гениален творец е Нина Симон.Зоуи Салдана се справи повече от прилично,даже направо много добре,но някак филмът не беше това,което очаквах.6 от 10, а можеше повече.искаше ми се да е повече.Имаше страхотни сцени,но цялото някак куцаше

  5. И аз го гледах. Доста е зле. Не заслужава 3% в доматите, но все пак филмът е провал. Чакаме този за Чет Бейкър.