Ева Грийн

Половин година измина от последния ни ъпдейт, свързан с подготвяната от Тим Бъртън предстояща екранизация на едноименния роман на Рамсън Ригс „Домът на мис Перигрин за чудати деца”, но този път дупката в отразяването на филма не е по наша вина, а на Fox, които решиха да отложат премиерата от март за септември (а преди това минаха и през декември) и вследствие всички реклами замряха. Така вместо вече да сме гледали филма, ние все още очакваме трейлър.

Кога точно ще се появи такъв все още не е ясно, но едва ли ще трябва да чакаме още дълго, тъй като вече започна да се забелязва някакво раздвижване около рекламата и дори получаваме първия си истински поглед към филма, който идва под формата на официални снимки. Преди да ги видите обаче, с две думи припомняме за какво става дума:

Домът на мис Перигрин за чудати деца” разказва за 16-годишния Джейкъб, който заминава за Уелс да търси истината за миналото на семейството си, след като дядо му е убит (от измислено същество). Пътят му го отвежда до изоставения дом на мис Перигрин за чудати деца. Докато изследва имота, Джейкъб разбира, че децата на мис Перигрин са били не просто чудати, а са притежавали опасни сили и неслучайно са изолирани. И колкото и невероятно да изглежда, още са живи.

Ейса Бътърфилд и Ева Грийн

Джуди Денч

Домът на мис Перигрин

Ейса Бътърфилд и Ева Грийн

 Ева Грийн

Честно казано, все още не сме чели романа, но от всичко, което сме чували за него, си представяхме, че визията ще е малко по-…мрачна и, незнайно защо, гротескна. Но все пак отчитаме факта, че става дума за снимки, така че реално не можем да съдим за нищо. Ще почакаме още малко за трейлъра, а междувременно ще се запознаем по-подробно, за да не се излагаме с очаквания, които нямата реална обосновка.

Ето още веднъж и официалния синопсис на романа.

Тайнствен остров.

Изоставено сиропиталище.

Странна сбирка от удивително редки снимки.

„Домът на мис Перигрин за чудати деца” е незабравим роман, в който литература и фотография се сместват в едно вълнуващо цяло.

След ужасна семейна трагедия шестнайсетгодишният Джейкъб тръгва на път към далечен остров край брега на Уелс, където открива развалините на дома на мис Перигрин за чудати деца. Докато изследва изоставените му стаи и коридори, Джейкъб разбира, че децата на мис Перигрин са били не просто чудати. Може би са били опасни и неслучайно изолирани на самотен остров. И може би – колкото и невероятно да изглежда – са още живи.

Смразяващо фентъзи, илюстрирано с призрачни стари снимки. „Домът на мис Перигрин за чудати деца“ ще достави удоволствие на всички, които имат вкус към приключенията в света на сенките – възрастни и тийнейджъри.

Режисьор на „Домът на мис Перигрин за чудати деца” („Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children”) е Тим Бъртън, а в ролите са Ейса Бътърфилд, Ева Грийн, Самюъл Л. Джаксън, Ела Пурнел, Алисън Джени, Крис О’Дауд, Рупърт Еверет, Джуди Денч и други.

Премиерата е 30 септември 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

 1. С Ева Грийн и Джуди Денч гледам всичко!ИМАМ ВЪПРОС КЪМ ГЛАВНИЯТ РЕДАКТОР ДРИНОВ И ИСКАМ ОТГОВОР: ЗАщО ЗА СЛЕДНИТЕ СЕРИАЛИ НИКОГА НЕ ПИшЕТЕ НИщО:( някои от тях с безброй номинации за Златен глобус и ЕМИ-Вземете си бележка)-КАК ДА ТИ СЕ РАЗМИНЕ ЗА УБИСТВО( Великата Виола Дейвис с ЕМИ за ролята ИМПЕРИЯ с Тараджи Хенсън ( Златен глобус за актриса в драма)ВИКТОРИАНСКА ГОТИКА с Ева Грийн и Тимъти Далтън ( няколко номинации за Златен глобус и Еми) ДРУГОВРЕМЕЦ( 3 номинации за Златен Глобус и 2 за Еми) ТИРАНИН и БАНшИ .Или щом не е прехваленият ИГРА НА ТРОНОВЕ значи не заслужават внимание.Всички тези сериали са по добри, а Викторианска готика в пъти даже,но вие ако не е Фарго, Истински детектив( пълен провал като сценарий на вторият сезон) или Игра на Тронове не обръщате внимание.Какво говоря даже Вишъс със сър Йън Маккелън и Дерек Джейкъби е в пъти по добър от прехвалените ви ягоди.

 2. То едвам се смогва с кино-новините, какво остана за сериалите… а и доста от изброените от теб заглавия са твърде средняшки, за да им се обръща особено внимание.

 3. Узумаки, любезний би ли бил така добър да ми кажеш кой от споменатите 7 сериала си гледал и дали тези дето раздават ЕМИ и Глобуси пък не бъркат.Вярно е страшно изобилие от качествени филми напоследък-Ох на дядо, Зулендър 2,Сестри на макс ,Интелигент-полуинтелигент,Боговете на Египет,11 а -пълен шаш от „стойностно кино“ по киното.Добре че напоследък Дедпул отсрами киноиндустрията.Благодаря за отговорите!

 4. Заглеждал съм една-две серии на „Банши“ и е пффф, а „Викторианска готика“ започна с обещания, но не ги изпълни, поне през целия първи сезон, който изгледах доста насила. За сметка на това „Игра на тронове“ продължава да цепи мрак, светлина и прочее. Тия дни ще проверя доколко як е „Hap & Leonard“, който отразявахме стриктно в сайта, но дори и той е капка в морето предвид огромното количество продукция. Може би ако един ден направим spin-off сайт, озаглавен Операция ТВ, нещата ще се променят. 🙂 Накратко: няма ресурс, братче.

 5. Вторият сезон на Викторианска готика е по добър.Там Хелън Макрори като главната вещица на сборище от гологлави обожателки на Луцифер е просто уникална.Изгледай който и епизод с нея и ще се възхитиш като мен.Безкрайно добра в ролята си да бъде зла.
  Добре те разбирам.Вероятно проблема е и финансов,знам ли?

 6. Проблемът (за мен поне) е предимно свързан с времето. Иначе и аз така чувам за втория сезон, да. Ако успея да го вместя по-натам между тоновете сериали, които ме чакат, ще му метна едно-две очета.

 7. Пф,

  миналото лято си купих комиксовата адаптация на романа. Стилът е ок, но беше твърде очевидно сухо и разбираш, че всъщност за някои книги е кардинално тъпо да ги минеш първо на комикс, пропускайки коровия наратив в книгата (за някои други пък пасва супер). Същото като да почнеш да четеш кофти преведена книга – автоматично разбираш, че е грях да я четеш така, както си тръгнал – и си казваш „Ще си я намеря в оригинал.“. (което не се случва дълго, дълго…)

  Anyway, много вълнувам се, това е много Бъртън-тип история, а двете дечица с лопатата с ммм.