Изпитваме интерес към всеки голям „stop-motion” проект, но когато става дума за студио Laika, което стои зад прекрасните „Коралайн”, „ПараНорман” и „Кутийковците”, нещата отиват на съвсем друго ниво. Поради тази причина, най-новият им филм „Kubo and the Two Strings”, който ни отвежда в изпълнения с мистика и чудеса свят на древна Япония, е във фокуса на вниманието ни още от самото начало на проекта. Трудно ни беше да си представим, че очакванията ни биха могли да станат по-високи, но ето, че точно това се случи.

Първо, пълният трейлър от началото на февруари ни остави усещане, че този път Laika са надминали себе си, поне що се отнася до сложността и богатството на визията, а сега получаваме нова отлична реклама, която затвърждава (че дори и надгражда леко) изключително положителните ни впечатления, като ни дава и доста по-добра представа за историята. В центъра на „Kubo and the Two Strings” е малкият Кубо, който, въоръжен със своя магичен шамисен, се отправя на опасно пътешествие, за да спаси семейството си и света от зъл дух, който той самият призовава по невнимание.

http://www.youtube.com/watch?v=YMmrKORgNFc

Миналия път споменахме, че ако „Kubo and the Two Strings” не дойде на голям екран у нас, няма да го преживеем, но май ще трябва да намерим начин да се справим с разочарованието си, тъй като точно натам вървят нещата.

В тази епична фентъзи приказка, добродушният Кубо (Арт Паркинсън) води скромен живот, грижейки се за майка си и разказвайки приказки на хората от родното му крайбрежно селце накрай света. Но кроткото му съществуване е нарушено, когато по невнимание призовава дух от миналото, който се спуска от небесата, за да подхване отново вековна вендета. Принуден да бяга, Кубо обединява сили с Маймуна (Чарлийз Терън) и Бръмбар (Матю Маконъхи) и се отправя на вълнуващо пътешествие да спаси света и да разкрие мистерията около неговия загинал баща – най-великия самурай, когото светът някога е познавал. С помощта на магическия си музикален инструмент шамисен, Кубо трябва да се бори с богове и чудовища, сред които Лунния крал (Рейф Файнс) и злите близначки Сестрите (Руни Мара), за да отключи тайните на своето наследство, да се събере със семейството си и да реализира съдбата си да бъде герой.

Като режисьор на „Kubo and the Two Strings” дебютира президентът на Laika Травис Найт, който е работил като аниматор във всичките филми на студиото до момента. Ролите озвучават Арт Паркинсън, Чарлийз Терън, Рейф Файнс, Матю Маконъхи, Руни Мара, Джордж Такей, Кари-Хироюки Тагава, Бренда Вакаро и други.

Премиерата е 19 август 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *