Играта приключи. „Завръщането” на Майкъл Пунке спечели:

Борислава Андонова

Представител на издателство Сиела ще се свърже с нея с подробности как да получи наградата. Честито!

–-

Филмът „Завръщането”, за който се надяваме Леонардо ди Каприо най-накрая да грабне заветния „Оскар”, вече излезе, а издателство „Сиела” пусна впечатляващата история, която стои зад екранизацията – едноименния роман на Майкъл Пунке.

Всичко в този роман е забележително – от факта, че историята е базирана на истински случай, до главоломно нарастващия медиен отзвук. Авторът Майкъл Пунке издава книгата през 2002 г., но едва след като Warner Brothers купуват правата за филма и става ясно, че Алехандро Иняриту ще бъде негов режисьор, общественият интерес буквално залива Пунке.

Завръщането” е история на отмъщението, а авторът ѝ се е вдъхновил от реални събития от края на XIX век. Американският трапер Хю Глас е брутално нападнат от мечка гризли и двама от другарите му имат за задача да стоят до него, чакайки го да издъхне. В ледената пустош обаче дебне войнственият отряд на индианците аракари и мъжете, които пазят Глас, решават, че той със сигурност ще умре от раните си, вземат ножа и пушката му и го изоставят напълно беззащитен. На произвола на съдбата, лишен от оръжието си, покрит със смъртоносни рани, Глас все пак не умира. Намира сили да извърви 200 мили по непознати територии, докато намира убежище, където укрепва физически и се отправя на поход за мъст.

Можете да спечелите „Завръщането”, като отговорите на един съвсем лесен въпрос.

„Завръщането” е история за:

а) силата на приятелството
б) отмъщението и оцеляването
в) връзката между човека и животните

Ревю на „Завръщането” на Майкъл Пунке може да прочетете в книжния блок на нашия добър приятел и колега Изумен, а самия роман ще откриете в книжарниците.

Завръщането

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments