Книга за джунглата

За разлика от другите филми, които получиха Super Bowl реклами (вече видяхме на „Джейсън Борн”, „Денят на независимостта: Нова заплаха” и „Х-Мен: Апокалипсис”, а сме се амбицирали да ви представим и останалите), предстоящата високобюджетна игрална екранизация на „Книга за джунглата” на Джон Фавросе сдоби не с кратък телевизионен спот, а с пълен трейлър. Направо не ни се мисли с колко са се бръкнали Disney – вероятно знаете, че рекламното време през излъчването на Super Bowl е рекордно скъпо.

Трейлърът ни запознава с историята в най-общи линии и ни представя всички основни  герои. Припомняме, че филмът, който е хибрид между реално заснети кадри с 10-годишния Нийл Сети като Маугли и изцяло създадени на компютър животни и околна среда, споделя елементи (но без да ги следва плътно) от добре познатата ни „Книга за джунглата” на Ръдиард Киплинг и едноименната анимация от 1967 г. за отгледания от вълци Маугли, чиито приятели животни се опитват да го спасят от таящия омраза към хората, страховит тигър Шир Хан.

Продължаваме да имаме много добро усещане за този филм, без реално да сме виждали наистина сериозна причина за позитивнотони отношение. Да, компютърно генерираните животни наистина изглеждат страхотно, но една гола визия и ефекти едва ли ще спасят целия филм, ако другите неща не са в ред или липсва „душата” на познатата ни история. Да се надяваме, че в крайна сметка няма да съжаляваме за оптимизма си.

Заедно с трейлъра получаваме и няколко нови снимки, както и два постера – един motion и един традиционен. Вижте ги.

плакат

Режисьор на „Книга за джунглата” („The Jungle Book”) е Джон Фавро, а в ролите са Нийл Сети (Маугли), Скарлет Йохнасон (питона Ка), Идрис Елба (тигърът Шир Хан), Бен Кингсли (черната пантера Багира), Бил Мъри (мечокът Балу), Кристофър Уокън (орангутанът Крал Луи), Лупита Нионг’о (майката-вълчица Ракша), Джанкарло Еспозито (водачът на вълчата глутница Акела) и други.

Премиерата е 15 април 2016.

Update: Вижте и един идеен (псевдо 3D) тв спот, приканващ ни да си пуснем трейлъра.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 Comments

 1. Супер съвременно звучи. Много ме радва. А някои сцени ще са…

 2. Не, супер претрупано и хаотично изглежда всичко. От пренатягане на зрелището средата ми стои стерилна а-ла Джордж Лукас, да не говорим, че най-важният елемент (Маугли) е по-неодухотворен дори от изкуствено говорещите животни… на които ужасно им личи, че са дублирани от актьори в тъмна стаичка, които някой е забравил да режисира. Абе… Джон Фавро, ебати. Нъф сед.

 3. Според мен визуално изглежда прекрасно, а някои сцени са си направо феноменални. Иначе за другите неща съм съгласен – И това имах предвид, като казах, че само ефекти няма да го спасят този филм.

 4. Това, което за теб е прекрасно и феноменално, за мен тук специално е банално. Дори и да има 2-3 нелоши момента, тях вече ги бяхме видели в предните трейлъри/спотове. Наистина нищо не ме грабна от тия две и кусур минути. Засега „Тарзан“ продължава да ми изглежда по-малко тъпия от двата.

 5. ОК, феър инаф. И въпреки, че съм сигурен, че ме разбираш, за всеки случай да отбележа за протокола, че имам предвид как са направени тези „сцени“ (като тези с търчащия рогат добитък например), а не дали сме ги виждали, дали са оригинални като цяло и дали работят в трейлъра.

  П.П. Само змията не ми е истинска. 🙂

 6. Надявах се да не споменеше добитъка… айде аз пък няма да споменавам орангутана.

 7. Филм за деца, който най-вероятно няма да се хареса (колкото ни се иска) на порасналите такива 🙂

 8. Марти, викаш за разлика от „The Revenant“, в „Книга за Джунглата“ ти пука за героите, а? 😀

 9. Това си ми изглежда прилично, но тъй като лично за мен е част от поредицата ходове на Дисни да прилапат де що има пачки от носталгия и други най-първични човешки емоции, не мисля да му обърна сериозно (кино)внимание – както правих, правя и възнамерявам да правя с всичко под шапката на Миши.

 10. Визуално всичко е 10, без една-две сцени с Маугли.
  Проблема идва когато започнат да говорят – гледаш мечка, която уж си отваря устата, но чуваш Бил Мъри , а после и Бен Кингсли, Идрис Елба и т.н.