Hardcore Henry

Според създателите си Иля Найшулер и Тимур Бекмамбетов, „Hardcore Henry” (доскоро известен само като „Hardcore”) е първият в света изцяло заснет от гледна точка на главния герой екшън, който, по модел на видео игрите, поставя зрителя в центъра на действието. Не сме сигурни дали това е 100% вярно, но дори и да не е, филмът пак се очертава като едно от най-интересните и оригинални заглавия, които престоят тази година.

Hardcore Henry” вече беше показан на няколко фестивала и общо взето очаквано, отзивите са смесени – някои го определят като изключително развлекателен, иновативен и енергичен до n-та степен екшън, докато други са на мнение, че е лишен от съдържание „gimmick”, който само „хардкор” любителите на „first person shooter” игрите ще харесат. Съдейки по трейлърите – първия от средата на септември миналата година и сега новия, който е центърът на тази новина, ние се виждаме по-скоро в първата категория.

Ще повторим дословно това, което споменахме и миналия път. Очевидно е, че тук става въпрос за експеримент и не можем да очакваме драматургични и всякакви други качества, които по принцип търсим в добрите филми. Имаме интересна бойна хореография, готини кадри (един-два момента от трейлъра изглеждаха доста яко), тонове кръв и бая нелепици – всичко това обещава прилично, несериозно забавление и единственият и най-важен въпрос е дали няма да му писне на човек час и половина едно и също.

Сега ви предлагаме два нови плаката, както и официалния синопсис, който е написан така, сякаш героят си ти.

плакат

плакат

Ти не помниш нищо. Може би защото току-що си върнат към живот от твоята съпруга (Хейли Бенет). Тя ти казва, че името ти е Хенри и честито, вече си киборг. Само 5 минути по-късно, жена ти е отвлечена и трябва да отидеш да си я върнеш. Кой я е отвлякъл? Името му е Ейкън (Данила Козловски), могъщ престъпник с армия от наемници и план за световно господство. Ти също така си в непознатия за теб град Москва и всички те искат мъртъв. Всички освен мистериозния британец на име Джими (Шарлто Копли), който може би е на твоя страна, но не си сигурен. Ако оцелееш в тази лудост и разкриеш мистерията, може би ще откриеш истината за самоличността си. Успех, Хенри, ще ти трябва…

Режисьор на „Hardcore Henry” е Иля Найшулер, а в ролите са Хейли Бенет, Шарлто Копли, Данила Козловски, Сайръс Арнолд, Уил Стюарт, Дария Чаруша и други.

Премиерата е 8 април 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Шарлто Копли трябва да започне да си избира по-интересни роли.