Брайън Фулър

Отлична и доста изненадваща новина (или поне беше, когато се появи преди няколко дни – позабавихме се, но не защото не ни се стори достатъчно важна за отразяване). CBS са избрали Брайън Фулър за шоурънър на предстоящия „Star Trek“ сериал, който ще бъде представен по телевизията, преди да продължи по CBS All Access.

Въпреки че Фулър започва кариерата си като сценарист на „Star Trek: Deep Space Nine“ и „Star Trek: Voyager“, той е доста по-известен като шоурънър на „Dead Like Me“, „Pushing Daisies“ и любимия ни „Ханибал“. Знаем, че и другите заглавия имат фенове, но нищо не може да се мери с „Ханибал“ – неведнъж сме изразявали (безкрайно ясно) колко го обичаме, колко сме недоволни от спирането му и колко е показателно, че от ужасяваща перспектива се превърна в един от най-добрите и смели сериали от последните години.

От друга страна, Фулър е доста зает напоследък – вече сме писали за екранизацията на „Американски богове“ на Нийл Гейман и новата версия на „Amazing Stories“ на Стивън Спилбърг. Ето какво казва той за най-новия проект:

„Първият ми сблъсък със „Star Trek“ беше най-големият ми брат, който гаси лампите вкъщи и лети с модел „D7 Class Klingon Battle Cruiser“ през тъмните коридори. Още преди да видя един кадър от сериала, вселената на „Star Trek“ възпламени въображението ми… Без да преувеличавам, за мен е сбъдната мечта да създавам чисто нов „Star Trek“ с Алекс Курцман, boldly going where no „Star Trek” series has gone before.“

Самият Курцман, който работи по новите кинофилми на Дж. Дж. Ейбрамс, добавя:

„Да върнем „Star Trek“ на малкия екран е завръщане към корените и години наред тези корени процъфтяват под грижите на Брайън… Енциклопедичните му познания за канона могат да се сравняват единствено с любовта му към оптимистичното бъдеще на Джийн Роденбери.“

След тези изказвания, нямаме какво да добавим, освен че предстоящият сериал се очертава доста любопитен, но все още е рано да се възлагат сериозни надежди. Ще ви държим в течение с развитието на проекта – сигурни сме, че съвсем скоро ще има още новини по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Още една страхотна новина, от години жадувам за нов ST сериал, фен филмите по темата са яко meh, с изключение на супер обещаващия Axanar. Enterprise беше супер сериал и спирането му си беще кощунство, дано има камео-та на герои от там.

  2. Все още съжалявам за „Ханибал“. Сериалът имаше потенциал за 7-8 сезона. Все още не съм гледал 3-и, но чувам лоши отзиви и ми се иска да остана с великолепния завършек на 2-и сезон.