„Elvis & Nixon” - Кевин Спейси и Майкъл Шанън

Подходящо е времето – именно около деня на рождението на Краля на рока получаваме  новини с адрес „Белия дом”. Беше нужна повече от година, за да се раздвижат нещата около отдавнашния проект „Elvis & Nixon”, който първоначално щеше да бъде реализиран в различен състав. Впоследствие се оказа, че ще се ползва само сценария от 2011 година, а начело на екипа в действие застава Лиза Джонсън, за да повери на Майкъл Шанън и Кевин Спейси главните роли във филма. Ето и първия му трейлър!

Една декемврийска сутрин на 1970 година е увековечена от фотографите в прочутата снимка на Краля на рока Елвис Пресли с президента на САЩ Ричард Никсън. Изключителната история на тази среща, за която се разказват легенди, е пресъздадена в „Elvis & Nixon” – Елвис се появява на поляната пред Белия дом и иска среща, за да се предложи за федерален агент под прикритие, който гори от патриотично желание да се бори с комунизма и наркотиците. Ето какво споделя Майкъл Шанън по повод  предизвикателството на ролята:

В началото се чувствах доста ужасен, защото идеята въобще не изглеждаше добра. Аз продължавах да повтарям – Самата мисъл, че аз мога да изиграя Елвис, ми се струва свръх-странна! Продуцентката беше категорична, не искаше да приеме отказа ми. Нещата се промениха постепенно – от страховито-хаотична, тази реалност ставаше все по-забавна в момента, в който се почувствах удобно в ролята си. Хубаво е да си уплашен! Това си е предизвикателство, нали така? Влизам в роли в продължение на 25 години, така че каква може да е изненадата? Какво може да ме накара да се почувствам така, сякаш не правя нещо, което вече съм правил поне сто пъти? Елвис определено е роля, която отговаря на всички тези въпроси!

На колосалния Спейси, който мааалко-нещо ни изглежда изкуствен (доколкото може да си съставим впечатление от откъслечните кадри на трейлъра) и на изключителния Шанън (който се вписва доста добре в свръх-предизвикателния образ на краля!) партнират актьорите Джони Ноксвил, Колин Ханкс, Ашли Бенсън, Тейт Донован, Скай Ферейра, Трейси Летс, Айвън Питърс, Алекс Петифър.

Очаква се Amazon Studios да разпространят филма чрез Bleecker Street Pictures през април. Ако научим още подробности – ще бъдете информирани.

„Elvis & Nixon” - плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Хахахаха. Честно казано изглежда повече забавно,отколкото серизоно. надявмасе да с ее получила добва „истниска история“ с комични елементи.
    Филма може да се окаже наистина забавен 🙂

  2. Що бе? Ако наистина се опитват да избягат от сериозния тон на действителния случай, а повече са наблегнали на комичния тон във филма мисля, че не е лоша идея би се получил добър филм.
    Ако са се постарали, разбира се.
    Колко филма по сериозни действителни случай, които да са обърнати на комедии? А и защо не. Идеята и подхода за такъв тип филм са нестандартни и мисля, че би се получило нещо интересно.

  3. Нямам проблем с идеята и подхода, а с реализацията. Трейлърът ми се стори любопитен, но още не съм сигурен дали филмът ще се е получил.